Fotó! Így néz ki Náray Erika, Scully ügynök magyar hangja

Náray Erika nemcsak kiváló szinkronhang, de az Operettszínház egyik elismert színésznője is.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Elég csak megszólalnia Náray Erikának, és az ember máris visszarepül valahova a kilencvenes évekbe, amikor tinédzserként feszült figyelemmel csüngött Mulder és Scully legújabb természetfölötti kalandján.

Természetesen Náray Erika több puszta szinkronhangnál - bár az is igaz, annak ellenére, hogy a Színművészeti Főiskolán diplomát szerzett, sosem érezte másodrangú munkának, hogy a hangját adhatja különféle külföldi sztároknak.

Énekel és játszik

Mint korábban a Családi Lapnak adott interjújában bevallotta, végső soron rengeteget köszönhet a szinkronnak, ráadásul sokan éppen a neve miatt csábulnak be a Budapesti Operettszínházba, ahol jelenleg több darabban is játszik. És csodálkoznak rá egy-egy előadás után, hogy milyen gyönyörűen is énekel.

Merthogy a 42 éves színésznő nemcsak a prózai szerepekben jeleskedik, az sem jelent neki gondot, ha dalra kell fakadnia.

Talán kevesen tudják, de annak idején még a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolát is elvégezte jazz-ének szakon. Nem véletlenül láthatja a közönség olyan nagysikerű musicalekben, mint A Szépség és a Szörnyeteg vagy az Elisabeth.

Lánya már kilencéves

Ám élete legnagyobb ajándékának nem a hangját, sokkal inkább kislányát, Kamillát tartja. Mint mesélte, szinte szerelmes a lányába, és legszívesebben minden időt vele töltene. Ez azonban nem olyan egyszerű, főleg, hogy a gyerkőc édesapja, ifj. Bergendy István hosszú évek óta Mallorcán él.

A legismertebb női szinkronhangok

Nézegess képeket!

Elolvasom

Így aztán, ha a munkája miatt el kell hagynia otthonát, édesanyja vigyáz rá, aki igazi tyúkanyóként gondoskodik nemcsak kilencéves unokájáról, hanem lányáról is.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. Létezik ideális mennyiségű képernyőidő? Kétéves koráig ne is lásson okoseszközt a gyerek? Káros lehet a Mancs őrjárat? Mennyire egészségtelen alkalmazáson követni a gyerek lokációját? Hasznosak a szülőifelügyelet-alkalmazások? Melyek a dopamintúltengés jelei? Az online bullying kérdésköre: mi a különbség a vélemény, a kritika és a bántás közt? A Dilemma első évadának utolsó epizódjában többek között a fenti kérdésekre kereste a választ Mészégető Marcsi, a Hello Szülő főszerkesztője, Horváth Eszter, a Femina újságírója, valamint Pintér Ada műsorvezető.

Promóció

A mama, aki nem azért büszke rá, mert színésznő lett belőle, hanem mert felnőttként meg tudta őrizni emberségét és tisztaságát.

Sztárok az anyaságról

Hogy más sztároknak hogyan sikerül összeegyeztetni a karriert a gyermekneveléssel? Nézd meg videónkban, mit mond erről Pintácsi Viktória, Papadimitriu Athina és Fullajtár Andrea, akik mindannyian sztárédesanyák.

(%videobox(id: 76288)%)

Ezt is szeretjük