Fotó! Így néz ki Náray Erika, Scully ügynök magyar hangja

Náray Erika nemcsak kiváló szinkronhang, de az Operettszínház egyik elismert színésznője is.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Elég csak megszólalnia Náray Erikának, és az ember máris visszarepül valahova a kilencvenes évekbe, amikor tinédzserként feszült figyelemmel csüngött Mulder és Scully legújabb természetfölötti kalandján.

Természetesen Náray Erika több puszta szinkronhangnál - bár az is igaz, annak ellenére, hogy a Színművészeti Főiskolán diplomát szerzett, sosem érezte másodrangú munkának, hogy a hangját adhatja különféle külföldi sztároknak.

Énekel és játszik

Mint korábban a Családi Lapnak adott interjújában bevallotta, végső soron rengeteget köszönhet a szinkronnak, ráadásul sokan éppen a neve miatt csábulnak be a Budapesti Operettszínházba, ahol jelenleg több darabban is játszik. És csodálkoznak rá egy-egy előadás után, hogy milyen gyönyörűen is énekel.

Merthogy a 42 éves színésznő nemcsak a prózai szerepekben jeleskedik, az sem jelent neki gondot, ha dalra kell fakadnia.

Talán kevesen tudják, de annak idején még a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolát is elvégezte jazz-ének szakon. Nem véletlenül láthatja a közönség olyan nagysikerű musicalekben, mint A Szépség és a Szörnyeteg vagy az Elisabeth.

Lánya már kilencéves

Ám élete legnagyobb ajándékának nem a hangját, sokkal inkább kislányát, Kamillát tartja. Mint mesélte, szinte szerelmes a lányába, és legszívesebben minden időt vele töltene. Ez azonban nem olyan egyszerű, főleg, hogy a gyerkőc édesapja, ifj. Bergendy István hosszú évek óta Mallorcán él.

Így aztán, ha a munkája miatt el kell hagynia otthonát, édesanyja vigyáz rá, aki igazi tyúkanyóként gondoskodik nemcsak kilencéves unokájáról, hanem lányáról is.

A mama, aki nem azért büszke rá, mert színésznő lett belőle, hanem mert felnőttként meg tudta őrizni emberségét és tisztaságát.

Sztárok az anyaságról

Hogy más sztároknak hogyan sikerül összeegyeztetni a karriert a gyermekneveléssel? Nézd meg videónkban, mit mond erről Pintácsi Viktória, Papadimitriu Athina és Fullajtár Andrea, akik mindannyian sztárédesanyák.

(%videobox(id: 76288)%)

Ezt is szeretjük