"Úgy éreztem, nincs tovább!" Nagy Sanyi életének nehéz pillanatáról vallott
Nagy Sanyi életét megváltoztatta a két hét az El Caminón.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nagy Sanyi múlt héten érkezett haza Spanyolországból, ahol 13 nap alatt háromszáz kilométert tett meg az El Caminón.

A több mint kilencszáz kilométer hosszú Szent Jakab-út mára elsősorban nem a keresztény zarándokokat vonzza, hanem az önmagukat és életük megválaszolatlan kérdéseire válaszokat keresőket.

Megélni, nem túlélni

A 32 éves színész-énekes is úgy érezte, itt az ideje átértékelni a kapcsolatait, elgondolkodnia azon, hol tart, jó irányba halad-e az élete. 

- Amióta 2005-ben végeztem a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, nem nagyon álltam meg. Az viszont nekem is feltűnt, hogy az elmúlt időszakban sokszor mondtam azt, túl vagyok ezen a feladaton - mesélte a Feminának.

Ha pedig felkérték valamire, nem merte azt mondani, hogy köszönöm, nem.

- Egy német pap azt mondta: az életet élni és megélni kell. Én is ezt a gondolatot szeretném követni a továbbiakban. Nem akarok a múlton rágódni, és attól rettegni, mit hoz a jövő - folytatta.

Az El Camino így nemcsak egy bátorságpróba volt, idegen helyen, többnyire egyedül, de jó kihívás is, hogy leküzdje a megfelelési kényszerét, ami Spanyolországban is megmutatkozott. Az első héten túlságosan arra koncentrált, hogy jó tempóban meg tudja tenni az eltervezett napi távot.

Majdnem feladta

- Az lett a vége, hogy le is sántultam. Úgy éreztem, nincs tovább, itt befejezem. Mégsem adtam fel, már csak azért sem, mert a repülőjegyemet direkt fapados légitársaságnál vásároltam meg, hogy ne tudjam módosítani. Ilyen messzire is azért mentem, hogy ne tudjak egykönnyen visszafordulni - árulta el.

Inkább jelzésnek vette, hogy a fizikai határaihoz ért, és arra is rájött, nem az a lényeg, hogy minél rövidebb idő alatt minél hosszabb távot tegyen meg.

- Innentől láttam igazán a napsütéses, mesés tájat, dudorásztam, vicceket meséltem magamnak. Az utolsó két-három nap hihetetlen felszabadultság érzetét adta - mondta.

Ezzel az élménnyel érkezett haza is, fejében pedig az elhatározással, életének mely területein igyekszik majd folyamatosan változtatni.

Fotó: Nagy Sanyi

Ezt is szeretjük