Müller Pétert a felesége tartotta el - Hosszú évekig Ági volt a fő kenyérkereső
Müller Péter anyagi gondjairól vallott a FEM3 műsorában.

muller-peter-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Müller Péter József Attila-díjas író, dramaturg, forgatókönyvíró és előadó az ország egyik legismertebb embere, számtalan sikerkönyv szerzője. Ki gondolná, hogy volt idő, amikor anyagi gondjai voltak, és a felesége, Ágnes tartotta el?  A 80 éves író erről Várkonyi Andrea Micsoda Nők! című műsorának vendégeként mesélt, amely jövő héten kerül adásba. 

- Hosszú ideig ő tartott el engem. Senki voltam, nem tudtam pénzt keresni, az ő pénzéből éltem. Írtam, írtam, csak nem kellett senkinek, megbuktam - mesélte.

Ez abban az időben volt, amikor dramaturgként dolgozott, és hosszú ideig a felesége tartotta el, akivel 1956 óta házasok. Ágnes azonban ezt soha nem vetette a szemére, mert hitt abban, hogy a férje előbb-utóbb sikeres lesz. Végül Müller Péter be is futott, és több mint 20 éve már ő a fő kenyérkereső. 

muller-peter
Fotó: MTVA

Az író szerint a párkapcsolat olyan, mint a sakkjátszma: az igazi erő a királynőben van, akinek meg kell védenie a királyt.

- Úgy hívnak az unokáim, hogy Ági-papa. Király vagyok a magam módján, de van egy királynőm, aki erősebb - idézte pár évvel ezelőtt a haon.hu egy író-olvasó találkozó után.

Ezt is szeretjük