Ma 72 éves Molnár Piroska - Nézd, milyen gyönyörű volt fiatal színésznőként!
Molnár Piroska már több mint fél évszázada van a pályán.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ma ünnepli 72. születésnapját Molnár Piroska, akinek felejthetetlen alakításokban bővelkedő karrierje 51 évvel ezelőtt kezdődött. 1964-ben vették fel a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, másodéves hallgatóként, két évvel később pedig már a Táncdalfesztiválon is fellépett. Diplomáját 1968-ben szerezte meg, ezt követően pedig a Szegedi Nemzeti Színház társulatának tagja lett.

Az azóta eltelt évtizedek során több mint 230 színházi előadásban bizonyította egyedülálló tehetségét, ami bámulatos eredmény, hiszen a Színházi Adattár szerint ő a legtöbb regisztrált bemutatóval rendelkező színésznő. Emellett rendezőként is bemutatkozott, a több tucat játék- és tévéfilmről nem is beszélve, amelyekben szintén sziporkázott.

molnar-piroska-2017
Fotó: Facebook/Nótin István, MTI/Zih Zsolt

Gondoljunk csak az olyan, ma már klasszikusként számon tartott filmekre, mint az Indul a bakterház, a Sose halunk meg, a Csinibaba, a Szamba, az Ámbár tanár úr, de a nemzet színésznője az elmúlt években sem lassított, hiszen láthattuk többek között a Pappa Piában, a Liza, a rókatündérben és A nagy füzetben is.

A közeljövőben önálló estjét is megnézhetjük majd a Rózsavölgyi Szalonban, az Emberi hang címre keresztelt előadásban többnyire énekelni fog.

Ezt is szeretjük