Ma 60 éves Básti Juli - El sem hisszük a fotói alapján
Básti Juli 1957. augusztus 10-én született.

basti-juli-cikk-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ma ünnepli a kereken hatvanadik születésnapját Básti Juli, az ország egyik legismertebb színésznője. Édesapja Básti Lajos Kossuth-díjas színész, édesanyja Zolnay Zsuzsa Jászai Mari-díjas színésznő, nagybátyja Zolnay Pál filmrendező volt, így nem meglepő, hogy ő is a színészi pályát választotta. Első férje, Gothár Péter rendező, fiuk, Márton vágóként dolgozik, ő felelt a Tiszta szívvel, az Aranyélet vagy a Víkend című filmek képi világáért. Második férje a színész, rendező Puskás Tamás, a Centrál Színház igazgatója.

Básti Juli 1980-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Ekkor játszotta élete első filmszerepét is. Számos nemzetközi és hazai díjjal tüntették ki, legutóbb, 2015-ben a Magyar Filmkritikusok Díját nyerte el a legjobb női főszereplőként az Anyám és más futóbolondok a családból című filmben nyújtott alakításáért. Munkásságáért már 1985-ben Jászai Mari-díjjal, 1993-ban pedig Kossuth-díjjal tüntették ki. 

Básti Juli a köztévé Ridikül című műsorában 2017 májusában.
Básti Juli a köztévé Ridikül című műsorában 2017 májusában.
Fotó: MTVA

Fiatalon a szőke szexszimbólumok közé sorolták, szépsége pedig évtizedek múltával sem kopott, pedig nem plasztikáztatott, a színésznő érett nőként vállalja ráncait. 

Két hete azzal a fotóval aratott nagy sikert, melyen közeli barátjával, Kulka Jánossal látható. Több mint négyszáz hozzászólásban dicsérték a két színművész munkásságát és a színésznő időtlen szépségét. 

Annak ellenére, hogy jó géneket örökölt, Básti Juli nem hagyta, hogy beskatulyázzák. A Sztálin menyasszonya című filmben például úgy elcsúfították, hogy rá sem lehet ismerni.

Ezt is szeretjük