A magyar zenészt kollégái szeme láttára gázolták halálra - Először álltak kamerák elé
Tragikus körülmények között halt meg a 36 éves Mohay András.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tragikus körülmények között hunyt el 2014. július 27-én, vasárnap virradóra Mohay András, a Budapest Jazz Orchestra nemzetközi hírű zenésze, akinek halálát zenésztársai nem tudják feldolgozni. A jazzdobos mindössze 36 éves volt.

Halálának körülményeivel kapcsolatban többféle verziós is napvilágot látott, így a Budapest Jazz Orchestra vezetője hétfő este először kamerák elé állt, hogy elmesélje, mi is történt valójában.

Kollégái szeme láttára gázolták halálra

Vasárnapra virradóra az M3-as autópályán Budapest felé tartva egy korábban állattal ütköző autóroncs az út közepére sodródott, két autó közül egy neki is ütközött. Egy harmadik autóban ült Mohay András zenész, aki egy társával megpróbálta a kivilágítatlan roncsot a pálya közepéről a leállósáv felé tuszkolni, hogy ne történjen még nagyobb baj, zenésztársaik ugyanis tömött kisbuszokkal tartottak mögöttük a baleset helyszíne felé.

Az első kisbusz vezetője sajnos csak a leállósávban villogó két másik autót érzékelte, és a kollégáik szeme láttára elütötte a két zenészt - közülük Mohay András a helyszínen életét vesztette.

A Budapest Jazz Orchestra egy gitárosa a kórházban fekszik, egy másik sérült, egy harmadik otthon lábadozik. Maga a vezető is megsérült. Kollmann Gábor az RTL Klub Fókusz című műsorában először állt kamerák elé, hogy elmesélje, mi is történt.

A hazai és európai jazzvilág is gyászolja

A műsor bevezetőjében tévesen hangzott el egy információ: a zenekar a feketébe öltözött Facebook-oldalán ma tisztázta, hogy a zenésztársakat szállító kisbuszt vezető sofőr nem zenészkolléga volt.

Mohay András 1978-ban született, az egyetemi jazzdob tanszék után világhírű előadókkal zenélt, mint Szakcsi Lakatos Béla, Chico Freeman vagy Erik Truffaz. Számos hazai és európai fesztiválon, így Angliában, Oroszországban, Belgiumban, Csehországban és Romániában is fellépett. Tony Lakatos szerint halála az európai jazzélet számára is óriási veszteség, nemcsak a magyarnak.

Fotó: www.budapestjazzorchestra.hu

Ezt is szeretjük