Mikó István rajong 15 évvel fiatalabb párjáért: a színésznővel gyakran áll egy színpadon
Mikó István a Femina podcastjában arról is mesélt, valóra vált álom számára, hogy ennyire kerek a magánélete.

mikó-istván-cover-1208x736
beauty and style
Top olvasott cikkek

Felsorolni is nehéz Mikó István szakmai érdemeit, a legtöbben mégis hangjáról ismerik. Számos, mára ikonikusnak számító figurát szinkronizált: A nagy ho-ho-horgász Kukacát az ő játékára animálták a készítők, de Micimackó és az Aladdin Dzsinije is az ő szinkronjával lett felejthetetlen a magyar nézők számára. Ugyanez igaz Robin Williams legtöbb filmjére, így a Jumanjira, A kétszáz éves emberre vagy a Mrs. Doubtfire-ra.

A 71 éves színművész ugyan már nyugdíjas éveit éli, addig esze ágában sincs hátat fordítani a színpadnak, amíg a takarásban állva lámpalázat érez egy-egy előadás előtt. Külön öröm a számára, hogy kedvesével sokszor állhat egy színpadon. Többek között színésznő párjáról is mesélt a Femina podcastjában, amelynek teljes adását itt hallgathatod meg.

Mikó István párja

Amikor Soós Andrea nekiszegezte a kérdést Mikó Istvánnak, mi a valóra vált álma, egy pillanatnyi hezitálás nélkül válaszolta: az, hogy mennyire harmonikus a magánélete.

mikó
Fotó: Femina/Kiss Marietta Panka

- Boldog párkapcsolatban élek. A párom is színésznő. Szerintem ennél jobban a másik embert nem lehet szeretni. Van 15 év köztünk. Annyira gondosan figyel rám. Sok darabban vagyunk együtt. Szoktam neki mondani: 

Ne fogd a kezem, fel tudok menni egyedül a lépcsőn, ne éreztesd, hogy én ennyi idős vagyok, te meg annyival fiatalabb!

Nem véletlenül óvja Mikó Istvánt kedvese, Szabó Anikó. Vele is történt egy baleset a színpadon, így érthető az óvatosság.

- Leesett a színpadról, egy nyári előadáson nem tettek ki egy korlátot. Eltörte a lábát, közben tartotta a tálcát, amit éppen kivitt a darabból. Az volt a szövege, hogy "Nem tört össze!” Utána még visszajött a színpadra szerepelni, úgy kellett kizavarnom. Van az a sokkos állapot, amikor az ember nem érzi a fájdalmat. Aztán nem is játszottuk el a darabot.

mikó 2
Fotó: Femina/Kiss Marietta Panka

Fiaira is végtelenül büszke. Volt feleségével, Deák Évával két gyermekük született, Bálint 1979-ben, Dániel 1984-ben. A fiúk nem léptek apjuk nyomdokába.

Nagyon szeretem őket, ők is engem, de nem választották ezt a pályát. Én meg örülök, ha látom rajtuk, hogy olyasmit csinálnak, amit szeretnek. 

- Ezt az egyik fiamon erőteljesebben látom, a másik még nem érkezett el ide - árulta el a podcastban.

Iratkozz fel a Femina Spotify csatornájára!

Ha tetszett az interjú, iratkozz fel podcast csatornánkra, és értesülj elsőként a Femina legújabb adásairól. Rendszeresen jövünk még több izgalmas beszélgetéssel, ne maradj le! 

 

 

Promóció

Ezt is szeretjük