Mi lett az első magyar Big Brother szereplőivel?

Annak idején egy ország leste életüknek minden intim pillanatát, de hol vannak ma az első Big Brother sztárjai?

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

2002. szeptember 1-től december 21-ig sugározta a TV2 a Big Brother valóságshow első magyar szériáját, mely minden addigi nézettségi rekordot megdöntött. Bár egy évvel később a második sorozat csúfosan megbukott, a Big Brother1 szereplői közül sokaknak még ma is ismerősen cseng a neve.

A 12 versenyző hónapokig egy bekamerázott házban élte mindennapjait, a tévéképernyőkön keresztül pedig egy egész ország figyelte szerelmi csatározásaikat, veszekedéseiket és minden intim pillanatukat. Nézzük, hogyan alakult azóta az első magyar valóságshow játékosainak sorsa!

Andi

Az ausztrál származású lány, Kapitány Andrea 28 éves volt, amikor beköltözött a Nagy Testvér házába. Bájos arca és dögös alakja mellett azzal keltette fel a nézők figyelmét, hogy bevallotta magáról, hogy szűz. Ennek ellenére elég bevállalósnak bizonyult, három férfival is közelebbi kapcsolatba került a forgatás alatt, de végül egyikkel sem feküdt le.

Sokáig úgy tűnt, a nála kilenc évvel idősebb Pongó lesz az első férfi az életében, majd a sármos Popeye-t próbálta meghódítani, sőt, az olasz csődörrel, Renatóval is elcsattant egy csók. A származása és akcentusa miatt a lakók által csak Szidninek becézett lányt általában kedvesnek tartották, bár abban mindenki egyetértett, hogy jobb, ha a főzéssel nem próbálkozik.

Képek: blikk.hu, bulvar.ma.hu

Andi hetedikként hagyta el a BB-házat, és nem sokkal a műsor után úgy tűnt, rátalált a nagy szerelem Mánfai Zoltán személyében. A pár már az esküvőt tervezgette, ám a férfi végül faképnél hagyta várandós kedvesét, sőt, arra is megkérte, vetesse el a magzatot. A csalódott lány hazatért Ausztráliába, ahol 2003. november 16-án megszülte kislányát. Erzsike születése majdnem az életébe került, mert súlyos veseproblémák léptek fel nála, napokig élet-halál között lebegett. Andi ma is Ausztráliában él, egyedülálló anyaként neveli gyermekét.

Pongó

Lassan Zoltán, alias Pongó a BB-ház legidősebb és egyben legőrültebb lakója volt. A 37 éves fehérnemű-kereskedő Komlóról érkezett, és vagányságával, szókimondó stílusával legalább annyi ellenséget szerzett magának, mint barátot.

Az egykori testépítő és élsportoló a nagydarab testőrrel, Itivel kifejezetten rosszban volt, ellenben a hasonlóképpen nagyszájú Renatóval jó barátok lettek. Pongó rövid idő alatt óriási népszerűségre tett szert, ám ellentmondásos személyiségének köszönhetően viszonylag korán, ötödikként hagyta el a házat.

Képek: epa.oszk.hu

Feleségéhez és családjához visszatérve nem mutatott nagy hálát a Nagy Testvér iránt, rövid időn belül leszerződött a konkurens Való Világhoz, ami miatt a TV2 hétmillió forintra be is perelte.

Bár az egykori BB-botrányhősből nem lett sztár, igyekszik a reflektorfény közelében maradni, illetve időről időre valami meghökkentő dologgal a bulvárlapok címoldalára kerülni.

Komlói zenekarával megdöntötte már a dalszövegírás gyorsasági rekordját, néhány éve pedig Schobert Norbit és Béres Alexandrát is kihívta egy nagy zsírégető versenyre.

Zsanett

A 22 esztendős Horvát Zsanett volt az a szereplő, aki minden kiszavazóshow-ban szerepelt, mire hatodikként elhagyta a Nagy Testvér házát. A Gellénházáról érkezett üzletkötő göcseji tájszólásán sokat nevettek a nézők, tisztaságmániájával pedig nem sok barátot szerzett magának játékostársai között.

Évivel kifejezetten rossz viszonyban volt, a 20 éves Szabival viszont igencsak összemelegedett. A fiú szemlátomást odavolt a csinos lányért, ám Zsanettet otthon várta barátja, Laci. Szerelmi háromszögükkel akkoriban sokat foglalkozott a sajtó, ám végül egyik románcból sem lett semmi.

Képek: kep.tar.hu

Miután kiköltözött a villából, és szakított Lacival, a bevállalós szőkeség egy rövid ideig Hajdú Péter kedvese volt. Meztelen fotósorozaton szerepelt a Playboy-ban, majd tollat ragadott, és a Színes Mai Lap sztárújságírója lett. A kétes értékű hírnév azonban nem tartott sokáig, mind a tévécsatorna, mind a magazin jelezte, hogy nem tart igényt többet Zsanett szolgálataira. A kiábrándult lány a reflektorfénytől távol új életet kezdett, és saját bevallása szerint a vallás teljesen megváltoztatta életét.

Bálint

Kormos Bálint, a 21 éves egri fiú - annak ellenére, hogy a nap nagy részét alvással töltötte - a közönség egyik kedvence volt, és sokáig úgy tűnt, esélyes a győzelemre. Végül azonban csak második lett, így lemaradt a mesés fődíjról.

Bálint tehetséges képzőművész, aki amikor éppen nem lustálkodott, szívesen rajzolt, sőt, horrorparódiát is forgatott a többi lakó szereplésével. Jó barátságban volt Itivel, éppen ezért okozott nagy megrökönyödést, amikor a mackós testalkatú testőr kiszavazása után lefeküdt a 29 éves Angélával, aki iránt Iti plátói vonzalommal viseltetett.

Képek: tv2.hu, hevesmegyeihirlap.hu

A pár a Big Brother-házból kikerülve egy darabig együtt élt, ám kapcsolatuk nem bizonyult hosszú életűnek. Bálint a műsor után Budapesten maradt, a TV2 állást ajánlott neki, szerkesztőként több műsor munkálataiban is közreműködött.

Renato

Renato Pavesi, a valóságshow olasz származású szereplője azzal szerzett magának kétes hírnevet, hogy ő és Évi volt az első pár, akinek szeretkezését élőben mutatta magyar tévécsatorna - ami miatt később meg is büntették a TV2-t.

A 23 éves gitárosnak egy hét sem kellett ahhoz, hogy ágyba bújjon a BB1 későbbi nyertesével, ezzel pedig kiérdemelte a talján bika becenevet. Temperamentumos, déli természete és szállóigévé vált olasz káromkodásai egészen a harmadik helyig segítették a hosszú hajú fiút, ám a műsor után rövidesen eltűnt a magyar bulváréletből.

Képek: blikk.hu, velvet.hu

Egy darabig még együtt volt Évivel, de hamar elvesztették érdeklődésüket egymás iránt, Renato pedig külföldre ment, hogy zenei karrierjét egyengesse. Jelenleg Svédországban dolgozik saját flamenco-lemezén, emellett koncertezik, sőt, néha utcazenél is. A tehetséges gitáros elmondta, azért jött el Magyarországról, mert a vérében van a vándorösztön, és a szűk hazai terepen egyébként sem tudott volna zenészként kibontakozni.

Évi

A 21 éves kaposvári pultoslány harsány, magamutogató, ám végtelenül kedves és őszinte természetével az első pillanatban meghódította a nézőket, így nem meglepő, hogy végül övé lett a 16 millió forintos fődíj. Azok, akik elítélték Párkányi Évit, többnyire botrányos ledérségére hivatkoztak: már az első héten lefeküdt Renatóval, Popeye-nél szintén próbálkozott, sőt, aktfotók is készültek róla a házban.

Jószívűségét azonban senki nem kérdőjelezhette meg, hiszen nyereményéből 500-500 ezer forintot ajánlott fel a második helyezett Bálintnak és a harmadik helyezett Renatónak, sőt, Popeye-t is meglepte egy drága robogóval. A közönségkedvenc lány sorsa azonban tragikus fordulatot vett a valóságshow után.

Képek: Europress

Rossz társaságba került, pénzét elherdálta, gyanús szektába keveredett, majd mániás depresszió vett rajta erőt. Zavaros kapcsolataiból két fia született, a másodiknak már azt sem tudja, ki az apja.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

A súlyosan beteg Évit ma a kaposvári kórház pszichiátriáján próbálják kigyógyítani skizofréniájából. Elsőszülöttjét, Jánoskát nagynénje neveli, második gyermeke, Marcell - akinek a születésére nem is emlékszik - pedig örökbefogadó szülőkhöz került. A legfrissebb hírek szerint az egykori valóságshow-sztár állapota lassan javul, de még nem biztos, hogy képes újra az önálló életre.

Ezt is szeretjük