"Lebőgtem, nem kicsit" A Barátok közt sztárja elfelejtette a szövegét
A színpadon
Mérai Kata meglehetősen kellemetlen helyzetbe került.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mérai Katát elsősorban a Barátok közt Julijaként ismeri a nagyközönség, pedig a színésznő rengeteg színpadi szerepet tudhat maga mögött.

És bár az évek során jókora rutinra tett szert, kezdő színésznőként bizony volt olyan, hogy kínos helyzetbe került a színpadon - az egyik ilyen esetről mesélt a Feminának.

Néhány napja volt csak a felkészülésre

A kecskeméti színháznál kollégái rengeteget jártak fellépni, és egy alkalommal a szokásosnál hosszabb műsort terveztek, ezért megkérdezték Katát, van-e kedve elmenni velük egy közeli tanyán lévő csárdába fellépni.

Bár alig néhány napja volt a felkészülésre, a színésznő igent mondott, hiszen csak pár számot kellett előadni. Nagyon örült a felkérésnek, és rögtön ki is találta, hogy Gershwin-szerzeményeket fog énekelni, mivel azok nagyon közel állnak a szívéhez.

Korábban ugyan egyet sem tudott, de azt gondolta, gyorsan megtanulja őket - hatalmas lelkesedéssel és önbizalommal fogott hozzá a gyakorláshoz, és hat új számot megtanult két nap alatt.

Nem jutott eszébe a szöveg

Ám miután kollégáival megérkeztek a fellépés helyszínére, izgulni kezdett - olyannyira, hogy pszichésen berekedt, ráadásul amikor az ő száma következett volna, nemhogy a dallam, de még a szöveg sem jutott eszébe.

- Földbe gyökerezett lábbal álltam a nézők előtt, azt hiszem, soha akkorát nem égtem, mint akkor - emlékszik vissza Mérai Kata.

- Végül az egyik rutinos kollégám mentett ki a kellemetlen helyzetből. Mindenesetre jó tanulság volt, és onnantól kezdve soha többet nem vállaltam olyan előadást, ami előtt ne lett volna időm a gyakorlásra - tette hozzá.

Mérai Katalin életében ma is fontos szerepet játszik a színpad és a zene - olyannyira, hogy nemrégiben saját lemeze is elkészült a Juhász Attila Jazz Quartet közreműködésével.  A Montázs novemberben jelent meg a Collective Art kiadó gondozásában. Kíváncsi vagy, milyen dalokkal készült az énekes-színésznő? Ide kattintva kapsz egy kis kóstolót.

Fotó: Baratok.hu

Ezt is szeretjük