Őszintén vallott betegségéről! A Barátok közt színésznőjét rejtélyes kór kínozta
Mérai Katát rejtélyes kór kínozta, de ismét kirobbanó formában van.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Rejtélyes betegség kínozta Mérai Katát, a Barátok közt Illés Juliját. A vizsgálatok után kiderült, hogy lisztérzékeny, így változtatnia kellett étkezési szokásain.

Egy-egy rendezvényen sem nehéz elkerülnie a számára veszélyesebb falatokat.

Figyel rá, mit eszik

Mivel nemsokára itt a tavasz, és lekerülnek a bővebb, ápol és eltakar darabok, fokozottan kell ügyelnie arra, mit eszik. Igyekszik mellőzni a szénhidrátokat.

- Az ilyen bulikon lehet a legjobban tobzódni, hiszen tele vagyunk rákkal meg kagylóval, így még gondolkodni sem kell, hogy mit ehet az ember, és mit nem - vallotta be.

Mint mondta, régebben nagyon édesszájú volt, és most is erőfeszítésbe kerül lemondania a süteményekről. Éppen ezért a dietetikusa tanácsára mindig van nála egy kis aszalt szilva, azzal el tudja ütni az édesség utáni vágyát.

A Barátok közt Julija már kislányként szívesen sertepertélt a konyhában, tavaly pedig egy főzős oldalt is indított az interneten, ahol különböző családi receptek titkát is felfedi, de a rosszul sikerült alkotásokat is megmutatja.

- Az oldal egyik frontembere Csávlek Ágoston, aki a paleolit diéta mellett kampányol, és folyton tesz fel különböző képeket. Egyszer megkérdeztem, hogy a panír mióta paleolit, mire Ágoston csak annyit mondott, hogy nem az, de inni kell utána egy jó bort. Tehát valahol mindig tudunk kompenzálni - mesélte a színésznő a Feminának.

A sport is fontos számára

Mérai Kata azt vallja, hogy semmit sem szabad nagyon szigorúan venni, bár ez nem ok arra, hogy az ember habzsoljon. Mint mondta, nem is a szénhidrátok a felelősek a rossz közérzetért és a puffadásért, sokkal inkább a tej. A színésznő párja is laktózintoleranciában szenved, ám ez nem azt jelenti, hogy ne ehetne sajtot és egyéb, erjesztéssel készített tejtermékeket.

Az étrendjük megváltoztatása jótékony hatást gyakorolt az egészségükre, és nem mellesleg a fogyást is elősegítette. Emellett a színésznő sportol is, hiszen ezzel erősíti magát, és a bőre is így marad feszes.

- Bicikliőrült vagyok. Tavasztól őszig azzal is járok ki forgatni, ami azt jelenti, hogy napi 40 kilométert tekerek le. Ezzel rengeteg időt is megspórolok, hiszen nem kell edzőterembe járnom. Arról nem is beszélve, hogy a felpörgetett életmód mellett tekerés közben legalább kitisztulok - mondta.

Télen azonban a szép színésznőnek is marad a fitneszterem, ahogy fogalmazott, ő is paripaképzőbe jár.

Ezt is szeretjük