Megrázó történetek! Magyar sztárok, akik legyőzték a rákot
Négy hazai híresség, aki szörnyű betegsége ellenére egyetlen pillanatra sem adta fel a harcot.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A veszélyes betegségek a sztárokat sem kímélik, akik közül sokaknak kellett az elmúlt évek során megküzdeniük a rák különféle fajtáival. A külföldi hírességek közül Elizabeth Taylornak például több halálos betegséget - közöttük a bőrrákot - kellett legyőznie, Rod Stewart hangját pedig a pajzsmirigyrák veszélyeztette.

A hazai hírességek között is találhatunk olyanokat, akiket nem kíméltek a szörnyű betegségek. Összeállításunkban négy olyan embert gyűjtöttünk össze, aki akaraterejének és kitartásának köszönhetően nem adta fel a harcot, és sikerült legyőznie az életét veszélyeztető daganatos betegséget.

Zoltán Erika

A 48 éves énekesnő 2009-ben beszélt először súlyos betegségéről és gyógyulásáról. Zoltán Erikának a kilencvenes évek első felében kellett megküzdenie a méhnyakrákkal, mely miatt 1993-ban és 1995-ben is megműtötték a sebészek. Zoltán Erika elárulta, hogy a második operáció során a lehetséges szövődmények miatt el kellett kötni az egyik petevezetékét is.

Az orvosok arra is felhívták a figyelmét, hogy fennáll a lehetősége a daganat kiújulásának, ez pedig meddőséggel járhat, ezért, ha gyereket szeretne, a biztonság kedvéért mielőbb szüljön. Zoltán Erika a lesújtó hírek ellenére nem adta fel a harcot, és legyőzte a rákot, 1998. december 20-án pedig életet adott lányának, Zoénak. Az énekesnő azóta is rendszeresen jár szűrésre, Zoét pedig azonnal előjegyeztette a HPV elleni védőoltásra.

Zalatnay Sarolta

A 62 éves énekesnőnél 2003-ban diagnosztizálták a petefészekrákot, néhány hónappal azelőtt, hogy pénzügyi és gazdasági bűncselekmények miatt a bíróság három év börtönbüntetést szabott ki rá. Cini rendszeresen járt nőgyógyászati szűrésre, ennek köszönhette, hogy idejében felfedezték szervezetében a daganatot.

Az orvosok azonnal megműtötték, de a kemoterápiát nem kerülhette el, viszont úgy döntött, hogy gyógyszereket nem szed, leszámítva néhány homeopátiás szert.

A Nem vagyok én apáca előadója saját bevallása szerint annak ellenére sem esett kétségbe, amikor fény derült súlyos betegségére, hogy szülei rákban hunytak el. Elhatározta, hogy nem adja fel, és küzdeni fog, akaraterejének és a sugárkezelésnek köszönhetően pedig sikerült legyőznie a kórt.

Cini azóta is tünetmentes, különféle jótékonysági rendezvényeken ismertségét felhasználva pedig rendszeresen igyekszik felhívni a nők figyelmét a szűrések fontosságára.

Komár László

A 65 éves énekes néhány hete vallotta be a Frizbi című beszélgetős műsorban, hogy évekkel ezelőtt két alkalommal is meg kellett küzdenie daganatos betegséggel. Saját elmondása szerint 2006 nyarán fájdult meg a bal lábszára, de először senki sem gyanakodott a rákra, ezért fizikoterápiás kezelést kapott.

A János Kórházban azonban fény derült arra, hogy szervezetét rák támadta meg. A daganatot a sebészek sikeresen eltávolították, amit kemoterápiás kezelés követett. Komár László nem titkolta el, hogy kihullott a haja, ezért készíttetett magának egy parókát, nem sokkal később pedig úgy döntött, hogy leállíttatja a sugárkezelést.

A megpróbáltatások ezzel még nem értek véget, két évvel később ugyanis egy újabb, ezúttal dió méretű daganatot operáltak ki az orvosok a lábából. Komár intenzív vitaminkúrának vetette alá magát, melynek során B17- és C-vitamint injekcióztak szervezetébe, véleménye szerint pedig többek között ennek köszönhette, hogy meggyógyult.

Koós János

A 72 éves énekes-humorista 2008 decemberében szembesült a ténnyel, miszerint emésztőrendszerét megtámadta a rák. Saját bevallása szerint óriási szerencséje volt, mivel egy rutinvizsgálat során időben fedezték fel a daganatot szervezetében, melyről kiderült az is, hogy jóindulatú. Koós egy pillanatra sem esett kétségbe, és a humort hívta segítségül a kezelés során.

A népszerű tévésztár néhány hete árulta el, hogy élete egyik legnehezebb időszakában sem veszítette el jókedvét, a kórházban például minden reggel korán felkelt, és végigjárta a kórtermeket, ahol elmondott egy-egy viccet.

Hozzátette még, hogy nagyon sokat köszönhet feleségének, Dékány Saroltának, illetve két gyermekének, Rékának és Gergőnek, akik egyetlen pillanatra sem hagyták magára, amíg megküzdött a rákkal.

Fotók: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence, Europress

Ezt is szeretjük