Gyönyörű magyar színésznők 50 fölött
Magyar színésznők sora bizonyítja, hogy valaki 50 fölött is lehet dögös.

Dia

 	Nyertes Zsuzsa  	Az 1958-ban született színésznő gyakran szerepel a televízióban, a színpadon pedig szinte minden műfajban bizonyította már tehetségét, legyen szó kabaréról, musicalről vagy komédiáról. Zsuzsa lánya 1993-ban jött a világra.

Nyertes Zsuzsa

Az 1958-ban született színésznő gyakran szerepel a televízióban, a színpadon pedig szinte minden műfajban bizonyította már tehetségét, legyen szó kabaréról, musicalről vagy komédiáról. Zsuzsa lánya 1993-ban jött a világra.

Dia

Pap VeraPap Vera még főiskolás korában játszotta el az Angi Vera című film főszerepét, de emellett emlékezetes alakítás nyújtott a Dögkeselyű, a Csapd le csacsi és a Roncsfilm című alkotásokban is. 1979 óta a Vígszínház társulatának tagja. 1956-ban született Budapesten.

Pap Vera

Pap Vera még főiskolás korában játszotta el az Angi Vera című film főszerepét, de emellett emlékezetes alakítás nyújtott a Dögkeselyű, a Csapd le csacsi és a Roncsfilm című alkotásokban is. 1979 óta a Vígszínház társulatának tagja. 1956-ban született Budapesten.

Dia

Pápai ErikaAz 1959-es születésű, Jászai Mari-díjas színésznő a drámai és zenés darabokban is otthon érzi magát, igaz, az utóbbi években elsősorban operettekben és musicalekben találkozhattunk vele.

Pápai Erika

Az 1959-es születésű, Jászai Mari-díjas színésznő a drámai és zenés darabokban is otthon érzi magát, igaz, az utóbbi években elsősorban operettekben és musicalekben találkozhattunk vele.

Dia

Básti JuliBásti Juli kiemelkedő színházi és filmes alakításaival hívta fel magára a figyelmet. Emellett szívesen szinkronizál is: az Egy rém rendes családban ő kölcsönözte Peggy, a Született feleségekben pedig Ediee hangját. 1957-ben született, és három gyermek édesanyja.

Básti Juli

Básti Juli kiemelkedő színházi és filmes alakításaival hívta fel magára a figyelmet. Emellett szívesen szinkronizál is: az Egy rém rendes családban ő kölcsönözte Peggy, a Született feleségekben pedig Ediee hangját. 1957-ben született, és három gyermek édesanyja.

Dia

 	Hernádi Judit  	Az 1956-ban született színésznő számos film és színházi előadás főszereplője volt, emellett rendszeresen szinkronizál is, a különféle tévéműsorokról nem is beszélve. Lánya, Zsófia 1986-ban született.

Hernádi Judit

Az 1956-ban született színésznő számos film és színházi előadás főszereplője volt, emellett rendszeresen szinkronizál is, a különféle tévéműsorokról nem is beszélve. Lánya, Zsófia 1986-ban született.

Fotó: Rtlkklub.sajtoklub.tv

Dia

Ráckevei AnnaA gyönyörű színésznő számos színházi előadásban, tévé- és játékfilmben bizonyította tehetségét, emellett éveken keresztül találkozhattunk vele a Duna TV Lyukasóra című irodalmi műsorában. 1960-ban látta meg a napvilágot Budapesten.

Ráckevei Anna

A gyönyörű színésznő számos színházi előadásban, tévé- és játékfilmben bizonyította tehetségét, emellett éveken keresztül találkozhattunk vele a Duna TV Lyukasóra című irodalmi műsorában. 1960-ban látta meg a napvilágot Budapesten.

Dia

 	Görbe Nóra  	Az 1956-ban született színésznőt a Linda című sorozatban szerette meg az egész ország. a színészet mellett évtizedek óta taekwondo-zik. Két gyermek édesanyja: Anna 1983-ban, Márton 1989-ben született.

Görbe Nóra

Az 1956-ban született színésznőt a Linda című sorozatban szerette meg az egész ország. a színészet mellett évtizedek óta taekwondo-zik. Két gyermek édesanyja: Anna 1983-ban, Márton 1989-ben született.

Dia

	Sára Bernadett	A híres színésznő eljátszotta Júliát Shakespeare klasszikus darabjában, a legtöbben mégis talán Gizellaként emlékeznek rá az István, a király című rockoperából. 1951-ben látta meg a napvilágot Budapesten.

Sára Bernadett

A híres színésznő eljátszotta Júliát Shakespeare klasszikus darabjában, a legtöbben mégis talán Gizellaként emlékeznek rá az István, a király című rockoperából. 1951-ben látta meg a napvilágot Budapesten.

Dia

 	Udvaros Dorottya  	Az 1954-es születésű, Kossuth-díjas színésznőt olyan, ma már klasszikusnak számító magyar filmekben láthattuk, mint a Ripacsok, a Te rongyos élet vagy a Kék Duna keringő. Emellett több tucatnyi színdarab főszerepét is eljátszotta. Fia, Máté 1986-ban született.

Udvaros Dorottya

Az 1954-es születésű, Kossuth-díjas színésznőt olyan, ma már klasszikusnak számító magyar filmekben láthattuk, mint a Ripacsok, a Te rongyos élet vagy a Kék Duna keringő. Emellett több tucatnyi színdarab főszerepét is eljátszotta. Fia, Máté 1986-ban született.

Dia

 	Vándor Éva  	A Jóban Rosszban című sorozat egykori Nemes Lenkéje 1953-ban született. A színházban többnyire karakterszerepeket játszik, 2009-ben a Shirley Valentine című darab főszerepében nemcsak a nézőket, de a kritikusokat is lenyűgözte.

Vándor Éva

A Jóban Rosszban című sorozat egykori Nemes Lenkéje 1953-ban született. A színházban többnyire karakterszerepeket játszik, 2009-ben a Shirley Valentine című darab főszerepében nemcsak a nézőket, de a kritikusokat is lenyűgözte.

Dia

 	Szirtes Ági  	Az 1955-ös színésznő főiskolás kora óta filmezik, egyik legemlékezetesebb szerepét Koltai Róberttől kapta: a Sose halunk meg című keserédes filmjében ő volt Irma.

Szirtes Ági

Az 1955-ös színésznő főiskolás kora óta filmezik, egyik legemlékezetesebb szerepét Koltai Róberttől kapta: a Sose halunk meg című keserédes filmjében ő volt Irma.

Fotó: Rtlkklub.sajtoklub.tv

Dia

Tóth EnikőAz 1959-ben született színésznő 1981 óta a Madách Színház tagja, a mozirajongók pedig onnan ismerhetik, hogy ő Julia Roberts állandó magyar hangja.

Tóth Enikő

Az 1959-ben született színésznő 1981 óta a Madách Színház tagja, a mozirajongók pedig onnan ismerhetik, hogy ő Julia Roberts állandó magyar hangja.

Dia

	Ábrahám Edit	A Könnyű testi sértés című filmben még a ruháitól is megvált az 1956-ban született színésznő, aki népszerűségét a Barátok közt című sorozat Berényi Klaudiájának megformálásának köszönheti. Fia, ifj. Andorai Péter 1983-ban született.

Ábrahám Edit

A Könnyű testi sértés című filmben még a ruháitól is megvált az 1956-ban született színésznő, aki népszerűségét a Barátok közt című sorozat Berényi Klaudiájának megformálásának köszönheti. Fia, ifj. Andorai Péter 1983-ban született.

Dia

Papadimitriu AthinaAz 1954-es születésű, görög származású színésznőt láthattuk a Jézus Krisztus szupersztárban és a Rómeó és Júliában, illetve olyan filmekben és sorozatokban, mint a Hamis a baba, a Linda vagy a Szomszédok.

Papadimitriu Athina

Az 1954-es születésű, görög származású színésznőt láthattuk a Jézus Krisztus szupersztárban és a Rómeó és Júliában, illetve olyan filmekben és sorozatokban, mint a Hamis a baba, a Linda vagy a Szomszédok.

Dia

 	Eszenyi Enikő  	A Kossuth-díjas színésznő 1983-ban került a Vígszínház társulatához, miután megszerezte diplomáját a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. 2009 februárja óta az intézmény igazgatói posztját is ő tölti be.

Eszenyi Enikő

A Kossuth-díjas színésznő 1983-ban került a Vígszínház társulatához, miután megszerezte diplomáját a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. 2009 februárja óta az intézmény igazgatói posztját is ő tölti be.

Dia

 	Bencze Ilona  	Az 1947-es születésű színésznő csaknem 20 évig volt tagja a Madách Színház társulatának, azóta pedig szabadúszó. A hetvenes-nyolcvanas években olyan filmekben játszott, mint a Szarvassá vált fiúk, a Veszélyes játékok vagy éppen a Tündér Lala.

Bencze Ilona

Az 1947-es születésű színésznő csaknem 20 évig volt tagja a Madách Színház társulatának, azóta pedig szabadúszó. A hetvenes-nyolcvanas években olyan filmekben játszott, mint a Szarvassá vált fiúk, a Veszélyes játékok vagy éppen a Tündér Lala.

Dia

 	Bánfalvy Ágnes  	Az 1954-ben született Bánfalvy Ágnes 24 évesen játszotta el az Abigél Torma Piroskáját, amivel megalapozta a hírnevét. Színészként sikerült az Egyesült Államokban is megvetnie a lábát, mégis hazajött: 1991-ben egy darab kapcsán megismerkedett Horváth Csaba rendezővel. Egy fiuk született, Olivér.

Bánfalvy Ágnes

Az 1954-ben született Bánfalvy Ágnes 24 évesen játszotta el az Abigél Torma Piroskáját, amivel megalapozta a hírnevét. Színészként sikerült az Egyesült Államokban is megvetnie a lábát, mégis hazajött: 1991-ben egy darab kapcsán megismerkedett Horváth Csaba rendezővel. Egy fiuk született, Olivér.

Dia

	Moór Marianna	Az 1943-as születésű Moór Marianna 14 éves kora óta színpadon van, a Nemzeti Színház örökös tagja, de rengeteg filmben is láthattuk már. Munkásságát Jászai- és Kossuth-díjjal is jutalmazta a szakma.	Kapcsolódó sztárlexikon:	Ilyen volt, ilyen lett: Moór Marianna »	 

Moór Marianna

Az 1943-as születésű Moór Marianna 14 éves kora óta színpadon van, a Nemzeti Színház örökös tagja, de rengeteg filmben is láthattuk már. Munkásságát Jászai- és Kossuth-díjjal is jutalmazta a szakma.

Kapcsolódó sztárlexikon:
Ilyen volt, ilyen lett: Moór Marianna »
 

Dia

 	Hűvösvölgyi Ildikó  	1953. június 9-én látta meg a napvilágot Budapesten.1976 óta a Madách Színház művésznője, a Soproni Petőfi Színház örökös tagja. 2012. március 15-én a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével tüntették ki.

Hűvösvölgyi Ildikó

1953. június 9-én látta meg a napvilágot Budapesten.1976 óta a Madách Színház művésznője, a Soproni Petőfi Színház örökös tagja. 2012. március 15-én a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével tüntették ki.

Ezt is szeretjük
Fotó: