Ünnepelt sztárból az ország ellensége lett - A magyar színésznő 1956 miatt bűnhődött
Mészáros Ági színésznőnek kettétörték pályáját.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Neves magyar színésznőink közül sokan vállaltak szerepet az 1956-os forradalomban, emiatt pedig később bűnhődniük kellett - volt, akit évekre eltiltottak pályájától és sikeres sztárból hirtelen ellenség lett, és voltak olyanok, akik elhagyni kényszerültek hazájukat a kialakult helyzet miatt.

Mészáros Ági, Voith Ági édesanyja az egyik legismertebb és legközkedveltebb színésznő volt abban az időben, így logikusnak vélték, hogy ő szóljon a nehéz időkben az ország népéhez. Hont Ferenc hívta be a Parlamentben berendezett ideiglenes rádióstúdióba, ahol kérte, szóljon az emberekhez vagy szavaljon valamit. A színésznő a felkérést úgy vállalta el, ha szabad akarata szerint azt a szöveget mondhatja el, amit ő írt.

Egyetlen mondattal sikerült derékba törnie karrierjét: "Addig nem lépek színpadra, amíg a szovjet csapatok itt vannak nálunk." Kijelentése futótűzként terjedt a helyi sajtóban, a forradalom leverését követően retorziók sorozata érte életében. Elhangzott beszédét megpróbálták többször is visszavonatni vele, de kiállt amellett, amit már egyszer kijelentett. A színésznőt évekig "elkerülték" a szerepek, ismerősei elfordultak tőle.

Képeken azok a hazai színésznők, akik részt vettek az 1956-os eseményekben, és ezt a karrierjük megszenvedte.

Ruháit is ledobta egy film kedvéért - Bara Margit az '50-es évek sztárja volt

Képes összeállításunkban megnézheted, kik voltak azok a legendás magyar művészek, akik meztelenre vetkőztek a kamerák előtt annak idején.

Ezt is szeretjük