Dobó Kata feltűnő ruhában ment a Magyar Filmdíj-gálára – Képeken az est sztárjai
Vasárnap este átadták a 2019-es Magyar Filmdíjakat a moziforgalmazású alkotások gáláján.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Lezárult az 5. Magyar Filmhét. Április 22. és 27. között több mint 200 magyar filmet vetítettek a budapesti Corvin moziban, amik közül több teltházas is volt. A zárónapon, vasárnap este összesen 19 kategóriában osztották ki a 2019-es Magyar Filmdíjakat a moziforgalmazású alkotások díjátadó gáláján a Vígszínházban.

Az 5. Magyar Filmhétre az alkotók a 2018-ban Magyarországon moziforgalmazásba került, televízióban sugárzott, illetve a legfontosabb nemzetközi filmfesztiválokon szerepelt filmalkotásokat nevezhették. Idén 21 nagyjátékfilm és 3 egész estés animációs film versenyzett a budapesti Corvin moziban.

A Magyar Filmakadémia Egyesület szervezésében, a Magyar Nemzeti Filmalap és az NMHH Médiatanácsa támogatásával rendezett 5. Magyar Filmhéten az akadémia tagjai titkos szavazással döntöttek 19 díj odaítéléséről.

A Rossz versek kapta a legjobb nagyjátékfilmnek járó Magyar Filmdíjat, a Legjobb első film kategóriában az Egy nap nyert. A Legjobb rendezőnek járó díjat Reisz Gábornak ítélte az akadémia, a Legjobb női főszereplőnek járó díjat idén Szamosi Zsófia vehette át, a Legjobb férfi főszereplő kategóriában Hegedűs D. Géza nyert. Az egész estés animációs filmek közül a Ruben Brandt, a gyűjtő bizonyult a legjobbnak. A Közönségdíjat a BÚÉK című vígjáték kapta. (A kategóriák teljes listáját és a díjazottakat képgalériánk alatt találod.)

A gálán Andy Vajna mellett megemlékeztek többek között az elmúlt évben elhunyt Kósa Ferenc és Kerényi Imre rendezőről; Szokolai Ottó, Székhelyi József, Tardy Balázs, Matus György, Spindler Béla, Kautzky József, Ádám Tamás, Uri István, Paudits Béla és Tahi Tóth László színészekről; Koós János színész-énekesről, valamint Baló György és Aczél Endre televíziós szerkesztőkről is.

A 4. Magyar Filmdíj gálaestjén a díjátadók is a filmes szakma ismert arcai voltak. A közönségdíjat például Dobó Kata és Fenyő Iván adta át: a színésznő figyelemfelkeltő, pink ruhában lépett színpadra. Képes összeállításunkban megnézheted az est sztárjait.

A nagyjátékfilmek kategóriáinak és nyerteseinek teljes listája

Legjobb játékfilm: Rossz versek - rendező: Reisz Gábor, producer(ek): Berkes Júlia producer, Estelle Robin You producer, Petrányi Viktória executive producer

Legjobb rendező: Reisz Gábor -Rossz versek

Legjobb női főszereplő: Szamosi Zsófia - Egy nap

Legjobb férfi főszereplő: Hegedűs D. Géza - A Hentes, a K*rva és a Félszemű

Legjobb női mellékszereplő: Monori Lili - Rossz versek

Legjobb férfi mellékszereplő: Nagy Zsolt - A Hentes, a K*rva és a Félszemű

Legjobb forgatókönyv: Szilágyi Zsófia, Mán-Várhegyi Réka - Egy nap

Legjobb vágás: Tálas Zsófia - Rossz versek

Legjobb fényképezés: Erdély Mátyás - Napszállta

Legjobb díszlet/látvány: Rajk László - Napszállta

Legjobb jelmez: Szakács Györgyi - Napszállta

Legjobb smink: Forgács Böbe, Csatári Viktória - Napszállta

Legjobb zene: Melis László - Napszállta

Legjobb hang: Zányi Tamás - Napszállta

Legjobb első film: Egy nap - rendező: Szilágyi Zsófia producerek: Pataki Ági, Kenesei Edina

Legjobb egész estés animáció: Ruben Brandt, a gyűjtő, rendező: Milorad Krstić

Közönségdíj: BÚÉK – Goda Krisztina és Zákonyi S. Tamás

Győzd le a saját korlátaidat - Alföldi Róbert a Femina Klubban

Az elégedett élethez vezető úton akadályok sorába ütközünk, és sokszor bele sem gondolunk, hogy számtalan esetben a belső, saját korlátaink felismerése és leküzdése jelenti a legnagyobb kihívást.

Az október 18-i Femina Klub esten Szily Nóra és Alföldi Róbert segítenek megfejteni, hogy milyen tényezők állhatnak a siker útjában, hogyan boldoguljunk a kritikákkal és az esetleges kudarccal, és milyen technikákkal hozzuk ki a legjobbat önmagunkból.

Pontos részletek az estről itt olvashatók.

Jegyek kizárólag online érhetők el, korlátozott számban.

Időpont: 2021. október 18. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük