A velencei filmfesztiválon ez a magyar film nyert díjat: a legjobb lett a kategóriájában

Reisz Gábor filmje díjat nyert a 80. Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon.

Magyar film nyert díjat a velencei filmfesztiválon
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Magyarázat mindenre című film, Reisz Gábor alkotása nyerte a legjobb film díját a 80. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál Horizontok nevű szekciójában - közölte a forgalmazó Cirko Film szombat este az MTI-vel.

A díjat a fesztivál záróceremóniáján, a Lidón vette át a rendező, akinek ez a harmadik nagyjátékfilmje. 

Magyar film nyert a velencei filmfesztiválon

A Magyarázat mindenre egy 18 éves fiú botrányba torkolló érettségi vizsgájának történetén keresztül fest reális képet egy kettészakadt országról - írta a Cirko Film. A film velencei fogadtatása egyöntetűen pozitív volt.

A főbb szerepekben Adonyi-Walsh Gáspár, Znamenák István, Rusznák András, Hatházi Rebeka, Sodró Eliza, Kizlinger Lilla és Urbanovits Krisztina láthatók.

A film rendezője és forgatókönyvírója Reisz Gábor, a társ-forgatókönyvíró Schulze Éva. A producer Berkes Júlia, a koproducer Prikler Mátyás, az executive producerek pedig Petrányi Viktória, Gyárfás Eszter és Sós Judit. Az operatőr Becsey Kristóf, a vágó Gorácz Vanda és Reisz Gábor. A film a Proton Cinema és az MPhilms gyártásában készült az AVF - Szlovák Audiovizuális Alap támogatásával.

A Magyarázat mindenre október 5-én kerül a magyar mozikba, de szeptember 22-től premier előtti vetítéseken is látható.

Olvass tovább! Palvin Barbi ilyen gyönyörű volt a velencei filmfesztiválon

Palvin Barbi megjelenése egyszerre volt elegáns és nagyon dögös.

Palvin Barbi lélegzetelállítóan festett a velencei filmfesztiválon: frufruval és világos hajszínnel tündökölt

Palvin Barbi megjelenése egyszerre volt elegáns és nagyon dögös.

Elolvasom

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. Létezik ideális mennyiségű képernyőidő? Kétéves koráig ne is lásson okoseszközt a gyerek? Káros lehet a Mancs őrjárat? Mennyire egészségtelen alkalmazáson követni a gyerek lokációját? Hasznosak a szülőifelügyelet-alkalmazások? Melyek a dopamintúltengés jelei? Az online bullying kérdésköre: mi a különbség a vélemény, a kritika és a bántás közt? A Dilemma első évadának utolsó epizódjában többek között a fenti kérdésekre kereste a választ Mészégető Marcsi, a Hello Szülő főszerkesztője, Horváth Eszter, a Femina újságírója, valamint Pintér Ada műsorvezető.

Promóció

(Képek: MTI/EPA/ANSA/Ettore Ferrari, Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük