Fotókon a '70-es évek egyik legsármosabb magyar színésze
Ma 67 éves Lukács Sándor
Lukács Sándor színművész 1947. július 21-én született.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Lukács Sándor Jászai Mari-díjas színész ma, július 21-én ünnepli 67. születésnapját. A sármos magyar sztárra azok is emlékezhetnek, akik a hatvanas években voltak fiatalok, hiszen Lukács Sándor filmes karrierje már 1966-ban elkezdődött: akkor játszott az Itt járt Mátyás király című tévéfilmben.

Aztán 1972-ben elvégezte a Színművészetit, és a Vígszínházhoz szegődött, így a filmek mellett számos színdarabban nyújtott emlékezetes alakítást.

A nézők olyan ismert filmekben és sorozatokban láthatták, mint a Mephisto, a Hídember, a Beszterce ostroma, a Linda és a Kisváros, de a Jóban Rosszban epizódjaiban is felbukkant.

Tavaly ősszel pedig néhány nap eltéréssel két színdarabban is debütált: Sütő András Az álomkommandó című drámájában, amit a Pesti Színházban mutattak be Szász János rendezésében, emellett pedig Tom Kempinski Távolsági szerelem című színdarabjában, amit a Rózsavölgyi Szalonban állítottak színpadra.

És ha ez mind nem lenne elég, a számos díjjal bíró - 2013-ban kapta meg a Kiváló Művész elismerést - színművésznek több verseskötete is jelent már meg. Mint egy korábbi interjújában a minelli.hu-nak elmesélte, édesapja gyakran szavalt neki verseket esténként, így a költészet iránti szeretete már kisgyerekkorában kialakult.

Később pedig, az iskolában olyan inspiráló magyartanárai voltak, akik még a reál érdeklődésű diákokban is felébresztették a költőt. Nála ez a rajongás máig megmaradt, de nemcsak írni szeret, hanem verseket előadni is, a közönség nagy örömére.

Lukács Sándor magánélete is tiszteletet érdemel: a színész már 37 éve él boldog házasságban feleségével, Marival, akivel 1971-ben, egy filmforgatáson találkozott először - ám akkor még nem alakulhatott ki köztük semmi. Néhány évvel később azonban újra összefutottak, és azóta elválaszthatatlanok.

- Azért nem vagyok egy szent ember, nincs glória a fejem fölött. A hűség két emberen múlik, ez oda-vissza dolog, a feltételeket mind a ketten betartottuk - árulta el a DTK Show egyik adásában, és azt is hozzátette, a szereteten kívül humor és önirónia a két legfontosabb dolog ahhoz, hogy egy párkapcsolat tartós lehessen.

Fotó: MTVA, Zih Zsolt; olcsodigishop.hu

Régi és új fotókon Hirtling István

A nyolcvanas évek egyik legjóképűbb magyar sztárja volt, nézz meg róla képeket!


Ezt is szeretjük