Lukács Pál volt az egyetlen magyar Oscar-díjas színész - Szívinfarktus végzett vele 80 évesen

Lukács Pált és feleségét 1971-ben Marokkóban érte a halál.

lukacs-pal-cover-1

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

46 évvel ezelőtt a mai napon hunyt el Lukács Pál, az egyetlen Oscar-díjas magyar színész, akit Hollywoodban Pal Lukasként ismertek. 1891-ben született Budapesten, és eredetileg kereskedő akart lenni. Harcolt az első világháborúban, pályafutását pedig színházi színészként kezdte Kassán. 1918-ban a Vígszínházban lépett fel, kilenc évvel később pedig Amerikába ment. A harmincas évek ünnepelt sztárja lett a tengerentúlon, 1938-ban például szerepet kapott Alfred Hitchcock Londoni randevú című filmjében.

Legemlékezetesebb alakítását az Őrség a Rajnán című filmdrámában nyújtotta, amiért 1944-ben Oscar-díjjal jutalmazták - abban az évben Humphrey Bogart, Gary Cooper és Mickey Rooney is a jelöltek között volt. 1971-ben Marokkóban nyaralt, ahol a felesége váratlanul meghalt. Másnap, augusztus 15-én a 80 éves Lukács Pál szívinfarktust kapott és elhunyt.

Lukács Pál nem az egyedüli, aki váratlanul távozott az élők sorából, több ismert magyar színészünk halálát is szintén hirtelen szívleállás okozta. 

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Ezt is szeretjük