Liptai Claudia 50 évesen csúcsformában van: látványosan lefogyott új műsorára

Liptai Claudiával Dubrovnikban az október 2-án debütáló Szingli vagy svindli forgatásának helyszínén készítettünk interjút.

liptai-claudia-cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Június végén robbant a hír, Liptai Claudia lesz a VIASAT3 őszi nagy durranása, a Szingli vagy svindli háziasszonya. Már a show nevéből következtethetünk rá, párkereső műsorról van szó, azonban van benne egy nagy csavar: a formátum merőben eltér attól, amelyet már jól ismerhetünk korábbról. A főszereplőnőnek nem csupán a szívével, az eszével is játszania kell, át kell látni az ármányokon, és kinyomozni, ki mond igazat, ki hazudik - többek között ez volt az egyik nyomós indoka, amiért a színésznő-műsorvezető nem sokat teketóriázott, szinte azonnal igent mondott a készítők felkérésére.

Erről és sok minden másról beszélgettünk vele a Femina interjújában, melyet a VIASAT3 jóvoltából autentikusan a produkció helyszínén, a festői szépségű Dubrovnikban készítettünk.

Liptai Claudia és a Szingli vagy svindli

Egy külföldi forgatás még laikus szemmel nézve is nagy kihívás. Hosszú ideig távol lenni az otthontól, családtól, barátoktól nem könnyű. Liptai Claudia viszont erről nem teljesen így vélekedik, kifejezetten örült, hogy egy ilyen feladatot állított elé az élet.

liptai
Fotó: VIASAT3/Udvardi Attila

- Egyszer már részt vettem egy hasonló, közel egy hónapos utazáson, amikor Frei Tamással Afrikában forgattuk A sztárok a fejükre esteket. Az egy akkora élmény volt az életemben, olyan különleges helyzet, annyira sok minden történt velem érzelmileg is, hogy ebből írtam a regényemet. Úgyhogy, amikor megkerestek, hogy bevállalom-e a Szingli vagy svindlit Dubrovnikban, megmondom őszintén, nem sokáig gondolkoztam. Rögtön az első gondolat, ami bevillant, az volt, megcsinálnám.

- Az új munkáid kapcsán szoktál nosztalgiázni a régiekről? Merítkezel belőlük?

- Nem. Mindig, minden alkalommal mindent újrakezdek.  

Szerintem ez a titkom, hogy soha nem rutinból csinálom a dolgokat.

- Meg minden műsor annyira más. Egy dolgot viszont minden munkámnál nagyon fontosnak tartok: mindig legyen egy kedves szavam mindenkihez. Hiszen én az arca vagyok az adott produkciónak, az energiáim, a hozzáállásom nagyon sokat számít. Az a típus vagyok, aki a maximumot akarja. Forgassuk le még egyszer az adott jelenetet, vagy keressünk új helyszínt, ha kell. Hiába óvnak a többiek, úgy vagyok vele, csináljuk, amíg csak lehet. 

- Összesen 25 napig tartott a horvátországi forgatás, ami, bárhonnan nézzük, hosszú. Ilyen sok idő után óhatatlan, hogy elkezdenek hiányozni a szeretteink, pláne egy édesanya esetében. Te hogy bírtad?

- Hullámzó volt nagyon. De azt kell, hogy mondjam, 

a férjem olyan elképesztő ember, hogy bármeddig rábíznám bárki életét. 

- Mindenki szereti azt mondani, hogy az ő férje a legjobb, de Ádám tényleg. Egyébként boldog is volt attól, hogy kicsit egyedül maradt a gyerekekkel. Marcival kialakult egy nagyon komoly apa-fia szövetségük. Viszont kitaláltam valamit, amivel kicsit mégiscsak olyan volt, mintha én is ott lennék velük: Ádámnak, Pankának és Marcinak külön-külön vettem egy füzetecskét, és mindennapra írtam nekik egy üzenetet. Ezt pedig ők mindennap rituálészerűen fellapozták. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A Szingli vagy svindli lényege, hogy a főszereplőnek, azaz Tápai Andinak ki kell találnia, hogy az érte versengő férfiak valóban szingliként játszanak-e: először 10 fiúval költözik be, lesznek új érkezők és kiesők is, de a játékosok közül nem mindenki egyedülálló, többeknek titokban már foglalt a szíve.

Ha Andi a játéka végén egy egyedülálló versenyzőt választ, ő és választott párja felezik a főnyereményt, azonban, ha egy olyan férfit hagy meg utolsónak, aki igazából már kapcsolatban van, akkor veszít, és a díjat a svindler és annak párja viszik haza. A svindlerek párjai – akik a nyereményért zöld utat adtak a csábításra – egyébként egy távoli villából figyelik az eseményeket. Összetett játék ez, amelynek izgalmát az érzelmek, intuíciók és a józan ítélőképesség egyvelege alkotja.

- Egy kicsit rugaszkodjunk el a valóságtól. Ha nem lennél családanya, vagy ha visszarepülnél az időben, amikor még te magad is szingli voltál, bevállaltál volna egy ilyen realityt?

- Szerintem ez egy óriási kaland, egy hatalmas önismereti tréning. 

Azt látom, ez a játék minden embernek kellene a mai világban, aki a szerelmet keresi. 

- Mert olyan helyzetbe kerülnek, amilyenekbe az életben soha nem kerülnének. Mindenből mindenki ki tud farolni. A valóságban el tudunk menekülni, haza tudunk menni, és azt mondani, innentől nem beszélek a másikkal, nem hívom fel. Lássuk be, napjainkban nagyon magányosak az emberek. Fiatalok-idősek nagyon nehezen ismerkednek. A társkereső oldalakon, ahol jobbra-balra húzogatsz embereket, egy pillanat alatt túladsz valakin, mert nem tetszik, nem tudod magad elképzelni vele. Vagy elmész egy randira, de a következőn már nem találkozol vele. Itt viszont nincs menekvés. Aki kevésbé tetszik, azzal is kell kapcsolatot ápolni.

A műsor főszereplőjével, Tápai Andival.
A műsor főszereplőjével, Tápai Andival.
Fotó: VIASAT3/Udvardi Attila

Arra is kitértünk, mi az ő szerepe ebben a műsorban. Ugyanis nem csupán levezényli a különböző eseményeket, kiszavazásokat, aktív résztvevője a cselekménynek.

- Jó tündér keresztanya vagyok, meg néha a gonosz mostoha. Érdekes volt látni, hogy a férfiak hamar elanyátlanodnak. Egy idő után hiányzik nekik anyuka, apuka, barátok, elveszítik a talajt. Azt látom rajtuk, amikor bemegyek, hogy olyanok, mint a kisbabák, mindig megjegyzik: „Jaj, de csinos vagy, Claudia!”, „Milyen profi vagy”. Én pedig éreztem, mikor lehetett egy kicsit babusgatni őket, és mikor kellett rájuk szólni. Kicsit a családomat is pótolták, mintha Marci kicsit megnőtt volna.

Nem véletlen, hogy a versenyben lévő fiúk minden alkalommal dicsérettel fogadták, hiszen bomba formában van. Friss fotóit elnézve nehéz elhinni, de a dubrovniki forgatás során ünnepelte az 50. születésnapját. Egy bikinis képet tett közzé az Instagramján a nagy napon, azon látványos, mennyit fogyott. 

A kint töltött egy hónapra akár úgy is tekinthetett volna, mint egy munkával egybekötött nyaralás, ahol lehet hódolni a gasztronómiai élvezeteknek. Ő viszont nem dőlt hátra, sőt még egy fokozattal feljebb kapcsolt.

- Elhatároztam, amikor kijöttem, hogy itt vagyok egyedül, mindenre van időm, amire akarom. Úgyhogy kitaláltam, mindennap tornázni fogok, ha van kedvem, ha nincs. És ezt tényleg megcsináltam. Azt mondtam, ha valahol, itt tudok figyelni az evésre is. Arra, hogy igenis ráüssek a kezemre, ha már nem ehetek. 

liptai
Fotó: VIASAT3/Udvardi Attila

- Nagyon pörgős időszak előzte meg a Szingli vagy svindlit. YouTube-csatorna, önálló est, tévés és rádiós elfoglaltságok, de a fáradtság még csak nyomokban sem látszik rajtad. Ahogy itt ülünk is árad belőled a pozitív energia. Mi tölt?

- Egyszerűen szeretek élni. Szeretem, ami körülvesz. Szeretem az embereket. Boldog vagyok attól, hogy ilyen munkám van. Tevékeny ember vagyok, aki szeret dolgozni. Minden percet pozitívan próbálok megélni - nem mindig sikerül, de megpróbálom.

Ugyanannyi energiába kerül jókedvűen felkelni, mint rosszkedvűen.

Nézd meg Liptai Claudia bikinis fotóit!

Liptai Claudia nem mindennapi bikinis fotósorozatot posztolt a közösségi oldalain. 

Cover-fotó: VIASAT3/Udvardi Attila

Ezt is szeretjük