Geszti Péter édesanyja összeomlott a váláskor! Később mégis őrületes karriert futott be
Geszti Péter elárulta, miért igazi példakép számára az édesanyja.

Geszti Pétert a magyar popzene meghatározó alakjaként tartják számon. A magyar nyelvhez való hagyománytörően játékos hozzáállása nagyban hozzájárult mind a Rapülők, mind pedig a Jazz+Az sikeréhez, ám ez a haladó gondolkodás nem csak zenei pályájának elengedhetetlen része.

A nőiség kérdéséről beszélgetve hamar nyilvánvalóvá vált, hogy az előadóművész a szívén hordozza a nők sorsát, elismerve, hogy nincs könnyű dolgunk. Beszélgetésünk végén az is kiderült, egy megható személyes élménynek köszönheti, ahogy ő maga a nőkre tekint.

"A nők nem utánfutók"

- Egy nőnek ki kell küzdenie azt, ami egyébként alanyi jogon járna. Azt, hogy a forma mellett a tartalmat is nézzék. Ez nagyon nehéz dolog. Ezt csak a tetteivel és a saját eredményeivel tudja elérni, ami nagyon egyenlőtlen pálya, mert ahhoz, hogy ugyanolyan módon értékeljék a teljesítményüket, a nőktől többet várnak el, mint ugyanabban az esetben a férfiaktól.

Nőként elismerést kivívni akkor lehet, ha már megvannak a teljesítmények, amiket le tudsz pakolni az asztalra, és még akkor sem biztos, hogy hajlandóak észrevenni, elfogadni és értékelni azt. Ebben kőkeménynek kell lenni a csajoknak szerintem, nem elfogadni azokat a kritériumokat, amelyek alapján megítélnek egy nőt akár a nőiességében, akár a spirituális vagy intellektuális mivoltában.

Geszti Péter saját elmondása szerint édesanyjának köszönheti, hogy úgy gondolkodik a nőiség kérdéséről, ahogy. Ez a személyes élmény meghatározó volt számára mind a szerelem tekintetében, mind pedig abban, ahogy jelenleg a lányait neveli.

- Amikor az édesapám és az édesanyám elváltak, akkor az anyám teljesen tönkrement lelkileg, kikészült idegileg. Pár hónap után azonban összeszedte magát, és képes volt úgy talpra állni, hogy utána őrületes karriert futott be. Az én nőiségképemhez nagyon hozzátartozik, hogy van egy anyám, aki egy traumatikus válás után, férfi nélkül úgy tudta leélni az életét, hogy magára talált. Anyám egy nőerőmű. Így nevezem azokat a nőket, akik nem okvetlenül a szépségükkel hódítanak, hanem azzal az erővel, amivel össze tudnak tartani egy családot, amivel fel tudnak nevelni egy vagy több gyereket, amivel helyt tudnak állni a munkahelyükön. Ezek a nők egyszerűen olyan energiamezőt hoznak létre maguk körül, hogy az ott élő emberek boldogulnak benne.

Megtanultam azt, hogy a nők nem utánfutók, hanem ugyanúgy önálló emberek, mint a férfiak. Talán ezért is van az, hogy én ennyire szeretek nőkkel dolgozni: megtanultam azt, hogy egy nő ugyanúgy tudja a dolgokat, mint egy férfi, sőt, bizonyos esetekben szerintem még sokkal jobban is. Nagyon sok dolog van, amit sokkal inkább a nőkre kell bízni, mint a pasikra. A nőiségképemhez az, amit anyámtól tanultam, biztosan hozzájárult. Valószínűleg ezért is választottam olyan párokat később, akik nagyon önálló emberek, és akik így mindig fenn tudták tartani az érdeklődést maguk iránt.

 

Találkozz Geszti Péterrel szeptember 15-én 20 órakor a Jazzy Fesztiválon!

Megszólalnak a Jazz+Az és a Rapülők mellett a legújabb Létvágy album legismertebb slágerei is, az elmúlt 20 év legjobb GESZTI-dalai, mindez jazz stílusban.
Ezt is szeretjük