Geszti Péter ezt a szőke énekesnőt szemelte ki magának!
Elárulta, miért
Geszti Péter elárulta nekünk, miért éppen a gyönyörű énekesnőre esett a választása.

nagykep?cikkid=160891&kep=ambrus-rita-geszti

A Létvágy, mint album, Geszti Péter egyedülálló ötlete, amely annak a közös munkának az eredménye, amit a magyar popzene legkiválóbbjaival közösen végzett. A lemez eltérő hangulatú zeneszámok gyűjteménye, melyek közös pontja, hogy mind az életigenlést hirdetik.

Geszti Péter számos zenészt kért fel, hogy vegyenek részt a projektben, és énekeljék fel azt az egy vagy két számot, ami témájukban vagy zenei világukban leginkább az ő személyiségükhöz passzol. Az albumon így olyan zenészek hallhatóak, mint Pély Barnabás, Tóth Gabi, Wolf Kati, Rácz Gergő és Váczi Eszter. Egyetlen énekesnő szerepel azonban csak négy számmal, Ambrus Rita, aki a lemez turnéján exkluzív énekesnőként adja elő a dalokat Geszti Péterrel.

A dalokat nem elég elénekelni, az érzelmeket is meg kell szólaltatni

- Rita hihetetlen jó énekesnő, csodálom is, hogy mi korábban nem találkoztunk. Van az albumon néhány szám, amibe sikerült beleköltöznie, ami tényleg a saját dala tud lenni. Másrészt pedig azáltal, hogy zenét tanít, tehát a hétköznapi ismereteket is tudja a zene kapcsán, képes arra, hogy többfajta szerepben megszólaljon. Sokfajta technikát tud az éneklésével megjelentetni, és rengeteget beszélgettünk arról, hogy ezt érzelmileg hogyan rakja majd fel a színpadra a turné során.

Ambrus Rita sokszínű előadói személyisége tehát remek alapul szolgált ahhoz, hogy ő legyen a Létvágy énekesnője. A munka izgalmas, de cseppet sem mentes a kihívásoktól.

- Ez nem könnyű feladat, az biztos. Amikor először találkoztunk és felénekelt egy-két dalt próbából, akkor mondtam neki, hogy itt igazából nem énekelni kell, bár tökéletes technikájú énekesnőre van szükségünk, mert nagyon nehéz dalokat kell előadni. Itt arra van szükség, amit az X-Faktorban is kerestünk, meg amit egyébként egy nagyon jó színházi előadásban is keresünk: hogy mitől lesz a dal egy valódi történet? Mitől fogunk érezni valamit? Nem az a kérdés, hogy le tudja-e énekelni a csillárt a plafonról az Operaházban, hanem, hogy megszólalnak-e azok az érzelmek, amelyeket mi megpróbáltunk beleírni a dalba. Inkább előadónak kell lenni tehát, nem énekesnek.

Állati koncert egy állati jó helyen!
Találkozz Geszti Péterrel és a Létvágy csapatával augusztus 17-én a Zenés Állatkerti Estéken!
Ezt is szeretjük