Kiszállt a népszerű magyar sorozatból! A sármos színész már csak októberben látható
Lengyel Tamás otthagyta az M1 Munkaügyek című sorozatát.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Lengyel Tamás már csak októberben lesz látható az M1-en a Munkaügyek című sorozatban.

Munkaügyek
Kossuthkifli

A sármos színész egyéb filmes elfoglaltságai miatt kényszerült elbúcsúzni a népszerű sorozattól.

Kiszállt a sorozatból

Második epizódjával jelentkezik ma este az M1-en a Munkaügyek című IrReality Show harmadik évadja.  Lengyel Tamás, aki kormánybiztost alakít, idén nyáron jóval hamarabb végzett a forgatásokkal, mint társai, hiszen csupán az első négy részben lesz látható.

- Választás elé állított az élet, és én a Fehér Béla regénye alapján készülő Kossuthkifli című kalandfilm főszerepét választottam - árulta el a sorozatból való távozásának okát.

A hatrészes, epizódonként 52 perces széria forgatását 107 tervezett helyszínen, július elején kezdték el, és várhatóan október végén fejezik be. A Kossuthkifli 2014 őszén kerül majd az MTVA képernyőjére

- Nagyon régen forgattak kosztümös kalandfilmet Magyarországon, ilyen lehetőség szerintem csak ezer évben egyszer adódik. Az 1848-49-es szabadságharc alatt játszódó regényből készülő sorozatot Rudolf Péter rendezi, és több mint száz remek színésztársam játszik benne - folytatta.

Kossuthkifli

Olyan kollégákkal játszhat, akikkel eddig még soha nem volt alkalma: Nagy-Kálózy Eszter, Básti Juli, Kálloy Molnár Péter, Szarvas József, Haumann Péter, Fenyő Iván vagy Szabó Győző.

 - A forgatókönyv szövege nem egyszerű, de talán ez volt a kisebbik gond. Volt, hogy 41 fokos hőségben forgattunk, ami embert próbáló, hiszen korabeli ruhákban játsszuk a szerepeket, de azt hiszem, a stábnak sem volt sokkal könnyebb dolga a hőségben - mesélte.

A Kossuthkifli című sorozat mellett a 2014. február 14-én, Valentin-napon bemutatásra kerülő Megdönteni Hajnal Tímeát című vígjátékban is szerepel. Ennek forgatását augusztus közepén kezdték, és október 1-jén fejezték be.

A Munkaügyek harmadik szériájában októberben lesz utoljára látható, de talán nem kizárt, hogy a jövőben karakterét visszaírják a történetbe.

- Természetesen sajnálom, hogy a Munkaügyeket ott kell hagynom, mert bár közhelynek tűnik, amit mondok, remek csapat kovácsolódott össze az évek alatt. A forgatások nagyon jó hangulatúak voltak, hiszen a forgatókönyvben megírt szituációk is kellően viccesek, a kollégákról nem is beszélve. Az én gyengém Mucsi Zoltán volt, ha vele játszottam egy jelenetben, nagyon nehéz volt kibírni nevetés nélkül. A sorozatból hivatalosan egy utazás miatt távozom majd, így a jövőben még bármi megtörténhet - mondta sejtelmesen.

A Munkaügyek ma 21:45-kor kezdődő második részében Albert névtelen telefonos feljelentés alapján rajtaüt egy feketemunkáson akiről kiderül, hogy nem feketemunkás, hanem fekete munkás. A szenegáli Nabut János és Katalin rejtegeti, Albert pedig azt hazudja, hogy Nabu az irodaház mindenese, és egyben az ő régen nem látott unokatestvére. Ennek egyedül Imre örül, eddig ugyanis ő végzett el minden csip-csup munkát. Ám az ő lelkesedése is lelohad, mikor Nabu saját széket kap…

Fotó: MTVA/Bara Szilvia

Ezt is szeretjük