Rákot diagnosztizáltak nála! Így győzte le Legerszki Krisztina a betegséget
Legerszki Krisztina fiatalon szembesült a kegyetlen diagnózissal.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Legerszki Krisztina még most is nehezen emlékszik vissza a hat évvel ezelőtt történtekre, akkor ugyanis mononukleózist diagnosztizáltak a Jóban Rosszban színésznőjénél.

Megpróbáltatásai egy átlagos vasárnapi napon kezdődtek. Mivel korábban gyakran küzdött hipochondriával, kezdetben nem is tulajdonított jelentőséget annak, hogy valami nem stimmel nála.

Megváltozott az élete

A színésznőben akkor tudatosult igazán, hogy baj van, amikor egy csomót tapintott ki a nyakában. Azonnal orvoshoz fordult, aki sajnos nem tudott jó hírekkel szolgálni számára. Mirigylázat, vagy más néven mononukleózist diagnosztizált nála a szakember, ami egy csók útján terjedő, ritka daganatos betegség.

- Mindössze 20 éves voltam, amikor a betegség jelentkezett nálam. Mivel ez a kór azzal jár, hogy a lépfal rendkívül sérülékennyé válik, ágynyugalomra voltam ítélve. Szinte ki sem mozdulhattam az ágyamból - mesélte a Hot magazinnak a Jóban Rosszban Barbarája.

A helyzet elviselését nehezítette, hogy ekkor volt harmadéves Gór Nagy Mária színitanodájában. Három hónapos kényszerpihenőre ítélve úgy érezte, lemarad szinte minden kedvező színházi ajánlatról, és több éves színészi munkája pillanatok alatt hullik szét.

A megpróbáltatások nem értek véget

Családja nehézségei Krisztina betegségével nem értek véget. A színésznő lábadozása közben szembesült ugyanis azzal, hogy a ház, melyben évek óta éltek, porig égett. Mivel azoban gyógyulását kellett szem előtt tartania, függetlenítenie kellett magát mindenféle stressztől és negatív hatástól.

Ennek köszönhetően fordult az addig katolikus szemléletű lány a buddhizmus irányába. A vallás segítségével sikerült megértenie azt, hogy minden okkal történik. Oka volt a betegségének és a családi otthon megsemmisülésének is. Tanulságként azt szűrte le a színésznő, hogy lassítania kell, és jobban oda kell figyelnie magára.

Szerencsére hat éve tünetmentes, de a betegség megléte azért mély nyomokat hagyott benne, egészsége fenntartása érdekében pedig egyetlen szűrővizsgálatot sem hagy ki.

Fotó: TV2 Sajtószoba

Ezt is szeretjük