Felismernéd? Íme, László Zsolt, Keanu Reeves magyar hangja
László Zsolt nemcsak szinkronizál, láthattuk már mozifilmen, valamint egyebek közt a Nemzeti színpadán is.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A legtöbb magyar a szinkronizált filmeket részesíti előnyben, hiszen így a gondolatok és a mondandó jobban eljut hozzájuk, mintha állandóan a feliratokat kellene böngészni. 

És hát az sem utolsó szempont, hogy többnyire remek magyar színészek végzik az ilyesfajta munkát, így még egy olyan külföldi sztárt is élvezet hallgatni, aki esetleg nem szakmája legtehetségesebbike.

Nagyszerű színész

Mert, valljuk be, Keanu Reeves bármennyire is szexin tud nézni meleg barna szemeivel, azért színészileg lenne még hová fejlődnie. Szerencsére itt van nekünk, magyaroknak László Zsolt, aki szép beszédével és érzelemmel teli hangjával igencsak sokat hozzátesz Keanu gyakran száraz játékához.

Az 1965-ben született Jászai-díjas színész 1989-ben végezte el a Színművészeti Főiskolát. Azóta több társulatnak is tagja volt, majd egy ideig szabadúszóként dolgozott, míg 2002-ben csatlakozott a Nemzeti gárdájához. A rangos fővárosi színházban rengeteg címszerepet osztottak és osztanak rá, ő pedig állja a sarat, mind a drámákban, mind pedig a könnyedebb műfajban.

De időről időre filmszerepekben is láthatjuk - bár állítása szerint az igazán testhezálló szerep még nem találta meg, büszke arra, hogy olyan alkotások részese lehetett, mint Szabó Ildikó Csajok vagy Klöpfler Tibor El Nino című műve.

Emellett populárisabb mozikban is felbukkant, a rajongók - legalábbis a hangja alapján - bizonyosan ráismertek A Herceg haladékában vagy a Kaméleonban. A televízióban pedig egyebek közt a Presszó sorozat szereplői között találkozhatnak vele a nézők.

Keveset, de igényeset

Ennyi munka mellett kész csoda, hogy a szinkronizálásra is jut ideje, bár, ahogy a Magyarszinkron.hu oldalon elmesélte, manapság egyre kevesebbet vállal e téren, és igyekszik csak a minőségi filmekre rábólintani. 

Az utóbbi években több szívtiprót is magyarított: ő volt például Hugh Jackman hangja az Ausztráliában, Clive Owené a Kettős játékban, és a Star Trekben Eric Bana is lászlózsoltul szólalt meg. Ami a sorozatokat illeti, A szökés fanjai bizonyára emlékeznek még, hogy László Zsolt vette át a tragikusan elhunyt Selmeczi Roland által magyarított karakter, Lincoln szinkronját, a Vészhelyzetben pedig Kovač doktornak kölcsönözte hangját.
Ezt is szeretjük