Alkoholista, lepukkant pasas lett László Zsolt
A felesége is csalja
László Zsolt legújabb filmjében alkoholista, reményvesztett férjet alakít, akit felesége is csal.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár a színészeknél sem ritka, hogy valaki alkoholba menekül a problémák elől, szerencsére László Zsolt csak filmen tapasztalja meg, milyen is másnaposan, borostásan ébredni egy cseppet sem szebb reggelre, mint amilyen az előző volt.

Ősszel ugyanis mozikba kerül Pacskovszky József A vágyakozás napjai című filmje, amelyben a Jászai Mari-díjas színész egy reményvesztett, alkoholista férjet alakít meggyőző erővel.

Díjat is kapott

Az elfojtott érzésekről, mélyen őrzött titkokról, emberi tragédiákról és kielégülést nem hozó szexuális kicsapongásokról szóló alkotás forgatókönyvét a legjobbnak ítélték, és Arany Mikrofon-díjjal is jutalmazták a 41. Magyar Filmszemlén.

A történet egy jómódú, elhidegült házaspár életét mutatja be. Az asszony - Catherine Wilkening alakításában - falja a férfiakat, és sorra esztelen, néha anyagi érdekek által vezérelt, ám valódi kielégüléssel nem járó szexuális kalandokba bonyolódik. A férj alkoholizmusba menekül, emiatt jól menő londoni sebészi állását is elveszti.

Reményvesztett emberek

Gyermekük tragikus halála után feszültséggel és konfliktusokkal teli a házaspár élete, napi árulások és titkolózások jellemezik a férfi-nő viszonyt. Ebbe a különös kapcsolatba toppan be a Schefcsik Orsolya által játszott Anna, a néma lány, aki cselédnek szegődik hozzájuk.

Az ártatlan, szép szemeivel mindent kíváncsian fürkésző Anna lassan az évek óta mélyen lappangó titkok, s ezáltal egy különös érzelmi háromszög résztvevőjévé válik. Ő talán segíthet az elrejtett érzelmek és a fojtott erotikával telített feszültség feloldásában.

László Zsoltot egyébként a tévénézők utoljára a Géniusz, az alkimista című minisorozatban láthatták, de jellegzetes orgánuma számos szinkronizált filmben is felcsendül - egyebek közt ő Keanu Reeves hangja.

Ezt is szeretjük