Kínos pillanatokat élt át! Kulka Jánost kollégája hozta zavarba
Kulka János a Lakástalkshow-ban mesélte el élete egyik zavarba ejtő pillanatát.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kulka Jánosért egy ország rajong, tehetségét Kossuth- és Jászai Mari-díjjal is elismerték, mégis van olyan kollégája, akinek a társaságában még ő is zavarban érezte magát.

Az 54 éves színész erről is őszintén mesélt a TV2.hu Lakástalkshow Lovász Lászlóval című websorozatában.

Kollégája hozta zavarba

- Éreztem, hogy zavarban vagyok. Nem tudod, hogy most akkor pontosan mit mondjál. Makogsz ott össze-vissza, megpróbálsz nem nagyon hülyének, idiótának lenni. Ez egy olyan pillanat, amikor egy olyan kollégáddal találkozol, akit csodálsz - kezdte. 

És hogy kiről van szó? Az 59 éves amerikai színészről, John Malkovich-ról, akinek több alkalommal is volt a magyar hangja.

- Nagyon sokszor láttam nagyon jó filmekben nagyon jól játszani. Ezek után valahogy földolgozhatatlan, hogy ilyen közel van. És akkor jönnek az olyan hétköznapi észrevételek, mint de kicsi, milyen sárga az ujja a cigarettától, milyen furcsa az öltöny, ami rajta van. Rájössz, hogy de hát emberek vagyunk - idézte fel az emléket.

Lovász László műsorvezető kérdésére, hogy mit csodál egy színészben, azt válaszolta, azt, ha iszonyatosan felszabadultan tudnak játszani, vagy azt, ha nem megfelelni akarnak egy szerepnek, hanem teljesen az övék. Ezek a pillanatok szerinte egy jó darabbal, jó rendezővel, jó szövegkönyvvel, jó kollégákkal, vagyis a legmegfelelőbb közegben meg is születnek.

Megfelelni vágyás

Azt is elárulta, számára  egy színházi előadás sokszor olyan, mintha terápiára járna.

- Olyan sok mindennel nem tudok mit kezdeni a saját életemben, ezeket oldja a színház. Mégse lehet naponta sírni, ordítani, szerelmesnek lenni, pofon vágni valakit. A színházban nem kell jólneveltnek lenni, ott tombolhatunk kedvünkre - mondta a Katona József Színház művésze.

Ugyanakkor egyre nehezebb számára a hétköznapokból, a saját életéből belépnie a színpadra.

- Fiatalkoromban nem értettem az idős kollégákat, amikor a darab előtti fél órában elkezdtek fel-alá járkálni. Most már értem, hogy féltek, mert én is átérzem ugyanezt. Az a szorongás tárgya, hogy vajon elég koncentrált leszek-e, el tudom-e mondani azt a kétszáz mondatot, vagyok-e olyan állapotban, hogy teljes értékű munkát végezzek. Magamtól tartok, hogy nem hagy-e cserben a koncentrációm, amire szükségem lenne. Szerencsére az esetek többségében megszűnik ez a bizonytalanság, amint belépek a színpadra - osztotta a nézőkkel félelmeit.

Kulka János úgy véli, mindez a korral jár. Benne emellett van egy nagy adag megfelelési vágy is.

- Van bennem egy kényszeresség, hogy én nem hibázhatok. Nagyon szeretek megfelelni, kivívni mások elismerését, mint egy kis ötéves kisgyerek. Ez tiszta hülyeség, csak magamnak szól. Ugyanakkor ez a fajta vágyakozás hajtott végig a pályán, hogy szeressenek, elhiggyék, azért vagyok itt, mert más ezt így nem tudja - árulta el.

Fotó: TV2.hu/Lakástalkshow Lovász Lászlóval

Ezt is szeretjük