Nem várt vallomás! Kulka János reagált a régóta keringő pletykára
Kulka János a TV2 Propaganda című műsorában tisztázott egy régóta keringő pletykát.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Kulka János egy régóta keringő pletykára reagált a TV2 Propaganda című műsorában.


Az 53 éves színész Till Attilának meglepő őszinteséggel beszélt túlérzékeny kamaszkoráról és arról, hogyan vezetett az útja a Színház- és Filmművészeti Főiskolára.

A színész verziója

Kulka János a Propagandában tisztázta azt a pletykát, amely szerint egy véletlennek köszönheti színészi karrierjét.

- Az én verzióm az, hogy egy nagyon bizonytalan, határozatlan, nagyon nehezen döntő, túlérzékeny kamasz voltam, aki imádta a nyelveket és a könyveket: tízéves koromra kiolvastam a fél világirodalmat. Nagyon szerettem a szegedi haverjaimat, imádtam éjszakázni és art mozikba járni, továbbá azt is, hogy kicsit más voltam, mint a többiek: én nyelveket beszéltem, és más könyveket olvastam, mint ők - kezdte a vallomást.

17 éves lehetett, amikor kicsit kétségbeesett, hogy mit fog a jövőben csinálni, mihez kezd az életével.  Mint mondta, talán édesanyja is meg volt ijedve, hogy mi lesz ebből a káoszból. Végül egy osztálytársa vázolt fel előtte egy lehetőséget.

- Volt egy csodálatos iskolatársam, Polák Tücsi, aki nagyon szeretett volna színésznő lenni: nem volt egy igazi színésznő alkat, de nagyon tehetséges volt, játszott az irodalmi színpadon is. Tulajdonképpen ő beszélt rá, hogy menjünk együtt felvételizni a Színművészetire - mesélte.

Már óvodásként kitűnt

Mindezt titokban tették, az iskolában is csak egy tanár tudott róla. A történetnek felemás vége lett: egykori osztálytársát elküldték az első fordulóban, míg Kulka Jánost felvették, és az ország egyik legsikeresebb színésze lett.

Bár nem készült tudatosan erre a pályára, bevallotta, már óvodáskorában is élvezte, ha szerepelhetett.

- Nagyon korán megtanultam olvasni. Emlékszem, hogy az óvodában megkért az óvó néni, hogy olvassak fel a társaimnak. Kitett egy sámlit, leültetett Benedek Elek Százszorszép magyar népmeséivel, és én iszonyatos nagyképűséggel felolvastam a pajtásaimnak, mert hát csak én tudtam olvasni. Érdekes, hogy arra a figyelemre például emlékszem, tulajdonképpen ezt a figyelmet keresem a mai napig - mondta.

Állítása szerint változatlanul az a legerősebb érzés, ami színpadra hajtja, hogy higgyenek neki, és hogy át tudja adni azt, amit szeretne. Ezért is imád felolvasni, hangoskönyveket készíteni, mesélni.

Fotó: TV2 Sajtószoba

Ezt is szeretjük