"Erre nem lehet lelkileg felkészülni" Kováts Adél őszintén beszélt kislánya betegségéről
Kováts Adél szerint nagy lelki terhet jelent az anyának egy beteg gyermek.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hazánk egyik legszebb színésznője, Kováts Adél a minap az RTL Klub Fél Kettő című magazinműsor vendége volt, ahol keresetlen őszinteséggel beszélt kislánya betegségéről, illetve a nehézségekről, melyekkel meg kellett küzdenie.

A 48 éves színésznő lánya, Laura ma már 11 éves iskolás nagylány, egészséges és kiegyensúlyozott, ám ehhez fájdalmas és rögös utat kellett végigjárnia az egész családnak.

Erre nem készítették fel

Koraszülöttként súlyos betegséggel küzdött, melynek nehézségeivel a baba és szülei - a színművésznő és férje, Kováts Tibor táncművész - is csak évek hosszú munkájával birkóztak meg.

A szimpatikus színművésznő leginkább azt fájlalja, hogy, bár várandós anyukaként sok kurzust végigcsinált, nem kapott semmiféle tanácsot arra nézve, mi a teendő, ha betegen születik a kisbaba.

- Nyilván minden várandós anyuka arra készül, hogy az ő gyermeke épen, egészségesen születik meg. Igazából tehát arra senki nem készül lelkiekben, hogy mi van, ha ez nem így alakul. Rengeteg tanfolyamon voltunk, és nagyon készültünk Laura érkezésére. Arról viszont nem esett szó, mi van, ha mégsem egészséges a baba - emlékezett vissza a színésznő.

Úgy érezte, kudarcot vallott

A sztármami hónapokat töltött kórházban Laura mellett, közvetlenül a kislány megérkezése után. Ez alatt az idő alatt nagyon sok teendő volt a gyerek körül, mely fizikailag és lelkileg is megviselte.

- Úgy éreztem, hogy kudarcot vallottam, hogy egy szakadékba zuhantam. Olyan volt, mintha elvettem volna magamtól és a lányomtól valamit. Egy élményt, ami csodálatos lehetett volna - vallotta meg őszintén a színésznő.

- Én azért beszélek erről újra és újra, hogy segítsek erről a problémáról gondolkodni, illetve azért, hogy hangsúlyozzam, milyen jó lenne a támogatás. Gondolok itt a kórházak által nyújtott szociális támogatásra, mert úgy tapasztaltam, nincs egy ember, aki megkérdezné az anyukától, bírja-e még - magyarázta a színésznő.

A művésznőnek szívügye a beteg gyermekek támogatása, ő maga a Bátor Tábor Alapítványnak is nagykövete és a Mosolyország Alapítványnak is segítője.

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő a Thália és a Radnóti Színházban is rendszeresen fellép, többek közt A Főfőnök, a Pygmalion és a Naftalin című darabokban is játszik.

Ezt is szeretjük