Rá se ismerni Barátok közt tinédzser alapszereplőjére – 40 éves korára nagyon megváltozott
Kőváry Tamás volt a sorozat jóképű Novák Csabája.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kőváry Tamás a Barátok közt alap-szereplőgárdájának volt a tagja, amikor az RTL Klub sorozata 1998 októberében elindult. Bizonyára sokan emlékeznek Novák Laci (Tihanyi-Tóth Csaba) és Éva (Csapó Virág) jóképű, tinédzser fiára, Csabára, aki egy időben nemcsak Berényi Kata (Juga Veronika), hanem sok fiatal női néző szívét is meghódította. Másfél év után kiszállt: ő Londonig meg se állt, míg karaktere a történet szerint Németországban kötött ki. Egy év után visszaírták, aztán többször eltűnt – néha évekre – a sorozatból, majd 2012-ben végleg kiírták, Novák Csaba a forgatókönyv szerint autóbalesetben vesztette életét az M1-es autópályán. A Barátok közt után műsorvezetőként is kipróbálta magát az RTL Klubon a csatorna Forma-1-magazinjában. 2009 augusztusában megnősült, akkor első gyermeke, Jázmin Anna már nyolc hónapos volt.

A 40 éves Kőváry Tamás ma már nem szerepel a rivaldafényben, igaz, sokan talán fel sem ismernék, az RTL Klub Reggeli című műsorában látott külseje nagyon más Novák Csabáéhoz képest. Az egykori sorozatsztár azt mondta, őt az indulásakor a Barátok közt a ’90-es évek népszerű amerikai sorozatára, a Beverly Hills 9210-re emlékeztette: fiatalok összekerültek, és élték az életüket. Rocksztárnak érezték magukat, és normális keretek között ki is használták a népszerűségüket.

- Bementünk a stúdióba, tanultuk a szöveget, megcsináltuk a napi jelenetet, utána ottmaradtunk, elkezdtünk bulizni, tanultuk a szöveget, aztán este elmentünk valahova mulatni, utána visszamentünk a stúdióba, tehát nem mentünk haza, aztán beültünk az autóba, lementünk a Balatonra. Nagyon-nagyon jó életet éltünk, én nagyon szerettem – elevenítette fel a régi szép időket, hozzátéve, hogy a munkát mindig komolyan vették, mindenki beleadtak apait-anyait.

A hirtelen jött népszerűség ugyanakkor meg is változtatta őket, vele is elszállt a ló, vallotta be a Reggeli műsorvezetőinek.

Hiába voltak ott a szüleink, a barátaink, azt gondolom, azért elszálltunk.

Szinte napi szinten adtunk interjúkat, napi szinten került bele a nevünk az újságba. Az első két-három évben a Barátok közt benne volt mindegyik napilapban – mondta.

kovary-tamas-most
Fotó: RTL Klub/Reggeli

Kőváry Tamás azt is elárulta, hogy a hangja alapján a mai napig felismerik, de már nem állítják meg az utcán, csak valahonnan ismerősnek találják. A szereplőkkel a közösségi oldalakon tartják a kapcsolatot, de amióta kétgyerekes apuka, a személyes találkozásokra kevesebb az ideje - kivéve Deutsch Anitával és Kinizsi Ottóval, a gyerekeik ugyanis egy iskolába járnak.

Ezt is szeretjük