Kislánya született az M1 műsorvezetőjének! Azt sem tudtuk, hogy jön a baba
Interjú
Megszületett Kovács Áron második gyermeke, Luca.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy hónappal ezelőtt megszületett Kovács Áron, rádiós és televíziós műsorvezető második gyermeke. Az M1 SzerencseSzombat című műsorának  házigazdája azt sem verte nagydobra, hogy ismét apa lesz.

A Class FM rádiós műsorvezetője a Feminának adott interjúban nemcsak az immár kétszeres apaság örömeiről, de arról is mesélt, miért nem találkozhattunk az örömhírrel már korábban az újságokban.

Megszületett Luca

- A kislányod, Luca bő egy hónappal ezelőtt, április 4-én jött világra. Ritka, hogy egy népszerű műsorvezetőről azt sem tudjuk, ismét apa lesz. 

- Nem éreztem szükségét, hogy ezzel szerepeljek a bulvárújságok címlapján. Ez egy tudatos döntés is volt, mert volt idő, amikor túlságosan is beengedtem a bulvárt az életembe. Ugyanakkor azt az örömhírt, hogy egy gyermek megszületett, már szívesen megosztom, ez egy ösztönzés is lehet másoknak.

- Mit szóltál hozzá, amikor kiderült, lányos apuka leszel?

- Én lányt szerettem volna. Van egy kisfiam, akit rajongásig szeretek, így nagyon örültem, amikor kiderült, hogy a második gyerekünk kislány lesz. Az életben is nagyon szeretem a világ, az emberek sokszínűségét.

Máté eleven kisgyerek

- A kisfiatok, Máté lassan hétéves lesz. Terveztétek, hogy a két gyerek között ekkora lesz a korkülönbség?

- Máté fantasztikus fickó, de első gyereknek elég sok volt. A kétgyerekes ismerőseink szokták mondani, hogy megkaptuk az extra csomagot. Bár nekem két testvérem van, akikkel kétéves korkülönbséggel születtünk, ezért úgy terveztem, mi sem állunk meg egy gyereknél, be kellett látnunk, hogy Máté vitalitása mellett esélyünk sincs, hogy két-három évig egy másik gyerekre is legyen időnk és energiánk.

- Tavaly nyáron nagyobb lakásba költöztetek. Akkor már úgy éreztétek, hogy felkészültetek a következő gyerekre?

- A két dolog valamilyen módon összekapcsolódott. Szerettünk volna egy új fejezetet nyitni az életünkben, így amikor az a ház, amit évek óta nézegettünk, eladó lett, megvettük és felújítottuk. Amellett, hogy praktikus volt egy nagyobb otthon, mert van külön szobám, ahova elvonulhatok dolgozni, van helye a motoromnak, elfér egy második gyerek, azt is éreztük a feleségemmel, hogy iszonyatosan jó energiák áradnak a házban. Összenéztünk, és mindketten azt éreztük, hogy megérkeztünk, és nem véletlen, hogy ide költöztünk. Én azt is tudni vélem, mikor fogant meg a kislányunk.

- Máté hogyan fogadta, amikor megtudta, hogy kistestvére lesz, ráadásul húga, akivel nem lehet bunyózni?

- Tulajdonképpen neki is köszönhető, mert úgy egy-másfél évvel ezelőtt elkezdte kérdezgetni, miért nincs kistestvére, és intézzük el már neki, hogy legyen. Nagyon cuki volt. Számára ez egy álom beteljesülése, így ezzel szerencsére a féltékenységnek a méregfogát ki is húztuk. Egyelőre annyit érzékel a változásból, hogy sokkal csendesebbnek kell lennie, többször szólunk neki, hogy halkabb játsszon.

- Kisfiút szeretett volna, akit Gergőnek hívnak, mire mondtuk neki, hogy jó, de mi lenne, ha mégis kislány lenne, Luca. Végül bátyként talált magának feladatot: javasoltuk neki, hogy védje meg Lucát, a kishúgának szüksége van egy lovagra.

Fotó: Juhász Bogi - BOOGEE PHOTOGRAPHY, Red Lemon

Ezt is szeretjük