„A színpad után én már nem vagyok barátságos” - Kormos Anett-tel Winkler Nóra beszélgetett az Egy nő, több történetben

Kormos Anett a Femina "Egy nő, több történet" című videósorozatában arról is beszélt, miért jár belső szorongással, ha színpadra lép.

Video cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kormos Anett hazánkban az első olyan női humorista, aki a stand up comedy világában sikeresen érvényesült, több évig a Dumaszínház csapatát erősítette. A szélesebb közönség 2010-ben ismerhette meg a nevét, ugyanis akkor lépett fel először a Showder Klubban. Mielőtt ezen a területen építette volna karrierjét, újságíróként dolgozott, első cikkeit a Kelet című kiadványnak írta, később más lapokban, például a Népszabadságban és a Kiskegyedben jelentek meg írásai.

Igazán sokoldalú személyiség, aki szívesen gyakorolja az önkifejezés művészetét, és folyamatosan keresi az újabb kihívásokat az életben. Jelenleg forgatókönyvírással foglalkozik, hazánk egyik népszerű produkciójának, A mi kis falunknak az első három évadában is közreműködött, jelenleg a Mintaapák csapatát erősíti. Ha fellépései vannak, akkor mindent megtesz annak érdekében, hogy megnevettesse közönségét, ám a színpadra való lépés egyfajta belső szorongással jár, erről is beszélt Winkler Nórának a Femina "Egy nő, több történet" című videósorozatában, melynek teljes adását itt nézheted meg.

Kormos Anett igényli a magányt, de a közönséget is

A beszélgetés során elmesélte, amikor még újságíróként tevékenykedett, hamar rájött, nem a fióknak író típus, szüksége van arra, hogy a mondandója eljusson az emberekhez, és igényli a reakciójukat. Nem mellesleg érezte magában a vágyat, hogy humorosan is megszólaljon, így csöppent bele a stand up világába. Azonban a színpadra lépés messze nem olyan egyszerű számára, ahogy azt egy laikus gondolná.

kormos anett
Fotó: Femina/Kiss Marietta Panka

- Nem komfortos a szereplés, nekem minden színpadra lépés előtt nagyon sokszor átfut a fejemen, ha most örökre elfuthatnék, és soha többet nem kéne visszatérni, az csodálatos volna. Konkrétan elgondolkodom azon, hogy bárcsak elmehetnék innét - fogalmazta.

Ez a szorongása természetesen megtörik azután, ahogy létrejön a kémia közte és a közönsége között. Amikor még lovasoktatóként dolgozott, akkor szembesült a pozitív tulajdonságával, hogy gyorsan megteremti a kapcsolatot másokkal.

Én ezzel megvigasztalódom, és egy hatalmas töltést ad!

Hangsúlyozta, szeret a színpadon állni, leszámítva az első gyötrelmes perceket, amíg oda kilökik. Amikor megérkezik a helyszínre, szíve szerint már egyből megkezdené a fellépését, de ez általában nem így megy, helyette az öltözőben kell várnia.

- Én azonnal akarok menni, nem szeretem, hogy várni kell, és ahogy ott állunk az öltözőben. Valaki bemelegíti a száját, a másik próbálgatja az anyagát, nem érdekel ez, ettől én felrobbanok, nem bírom.

kormos-anett-2
Fotó: Femina/Kiss Marietta Panka

Az önkifejezés egyfajta gyötrelem.

A végletek embere, imádja a közönséget, és igényli az emberek visszacsatolását, ettől függetlenül az egyedüllét is jólesik a lelkének.

- Szeretném ilyen-olyan formában elmondani a véleményemet, és nagyon jólesik az, hogy nem kizárólag a monitorral találkozom, hanem élő emberekkel is. Nekem fontos a közönséggel való találkozás, csak nagyon hektikusak az erre vonatkozó szabályaim, vagy olykor kiszámíthatatlanok. Színpad után már nem vagyok barátságos, már nem akarok beszélgetni, már nincs kedvem ehhez az egészhez. Szükségem van a magányra, amikor egyedül vagyok.

Szerinte a stand up comedy műfaja akkor tud magas szintre emelkedni, ha humoristaként kapcsolata marad a hétköznapi problémákkal.

- El lehet szakadni, és művész úrrá és művésznővé lehet nemesülni, csak talán a mondanivaló elkopik, mert már nem tudod megfogalmazni az átlagemberek problémáit, hiszen nem éled azt már át: nem probléma neked egy csekkbefizetés, nem probléma, hogy lerohad az autód, mert visz a sofőr. Muszáj benne maradni a civil életben, (...) igyekszem nem elszakadni a realitásoktól akkor sem, ha jobban mennek a dolgok - amire volt példa -, és akkor sem, ha rosszabbul mennek, ami szintén előfordult. 

Ezt is szeretjük