Elhunyt Konter László színész, rendező: a Szomszédokban éveken át szerepelt

Konter László életének 79. évében, 2023. február 23-án hosszú betegség után hunyt el.

konter-lászló-cover

Elhunyt Konter László Jászai Mari-díjas színész, rendező - tudatta a Magyar Színházi Társaság ma délelőtt. 2023. február 23-án, életének 79. évében, hosszú betegség után hunyta le örökre a szemét.

Az 1944. április 12-én született művész 1974 és 1979 között volt a Színház- és Filmművészeti Főiskola diákja, de neves teátrumok színpadán már azelőtt szerepelt, hogy felvételt nyert volna az intézménybe.

Elhunyt Konter László

1969-től A Nemzeti Színházban játszott, majd a Békéscsabai Jókai Színház társulatához igazolt, de a Pécsi Nemzeti Színház és a Szegedi Nemzeti Színház darabjaiban is láthatta a közönség. 

1993-tól 2007-ig ült a Békéscsabai Jókai Színház igazgatói székében, ekkor ő volt a teátrum főrendezője is egyben. 1996-ban Jászai Mari-díjjal tüntették ki.

Számtalan előadásban szerepelt, és rengeteg darabot láthattunk a rendezésében, de nem csak a színházi világ szerelmesei ismerhették, a tévénézők is: feltűnt a Kisvárosban és a Lindában is, valamint éveken át játszott a Szomszédokban. Mágenheim Julcsi (Ábel Anita) második gimnáziumában ő alakította az osztályfőnököt 1991 és 1994 között. 

DPECS20090604028
Fotó: MTI/Kálmándy Ferenc

Külföldi és magyar filmekben egyaránt szerepelt: 2010-ben a Ken Folett regénye alapján készült A katedrálisban, egy esztendővel később a Borgiákban lehetett látni. A Hacktion: Újratöltve című sorozatban és a Megdönteni Hajnal Tímeát című mozifilmben is szerepet kapott.

Cover-fotó: MTI/Kálmándy Ferenc

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük