Megviselték a rágalmak! A magyar színész őszintén mesélt kálváriájáról
Vallomás
Koltai Róbert nehéz időket él, mióta fiát letartóztatták és meghurcolták.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Az egész országot megdöbbentette, amikor 2010 novemberében otthonában letartóztatta a rendőrség Koltai Róbert producerként dolgozó fiát, P. Koltai Gábort, akit több milliárdos adócsalással és magánokirat-hamisítással gyanúsítottak meg.

A 68 éves színész és fia legutóbb az RTL Klub Reflektor című műsorában együtt álltak kamera elé, és őszintén vallottak az elmúlt két év megpróbáltatásairól.

Megtört szülők

A színész-rendező fia öt hónapig volt előzetes letartóztatásban egy budapesti börtönben, később kiengedték, először házi őrizetbe került, jelenleg pedig lakhelyelhagyási tilalom van érvényben ellene.

- A legtermészetesebb reakció egy ilyen helyzetben az értetlenség. Amikor megtudtam, hogy házkutatást végeztek az irodámban, azonnal felültem az első gépre, és hazajöttem - emlékezett vissza a producer, aki éppen Londonban forgatta az előreláthatólag még idén a mozikba kerülő Magic Boys című filmjét a történtek idején.

Azt is hozzátette, hogy teljességgel indokolatlannak érezte, és a mai napig értetlenül áll az előtt, hogy hajnalban, a családja szeme láttára, bilincsben vitték el a kommandósok, holott korábban önként jelentkezett a hatóságoknál.

"Teljesen ártatlanul hurcoltak meg"

- A szüleim és a családom meghurcoltatása volt az egyik legfájdalmasabb élményem, mert az ember saját magát ellátja a megfelelő energiákkal, amik egy ilyen helyzet átvészeléséhez szükségesek, de a szeretteiért rettenetesen aggódik - osztotta meg legfájóbb érzéseit.

Korosodó szüleit, Pogány Juditot és Koltai Róbertet érthető módon nagyon megviselték a történtek.

- Csak kéthavonta látogathattuk, olyankor pedig nem a szülői jó tanácsokat akartuk elmondani, hanem inkább biztosítottuk a szeretetünkről, bármilyen mocskot terjesztettek rólunk bizonyos orgánumok. Volt, aki azt állította ugyanis, hogy én a fiam ellen vallottam, ilyen szégyenletes gyalázatot leírtak - árulta el a megtört apa.

A nehéz időszaknak pedig korántsincs vége, a Gábor elleni eljárás ugyanis jelenleg is tart.

- Soha nem adtam fel, és nem is fogom. Egyrészt a Magic Boys ügyében, fel sem merült ugyanis bennem, hogy a film nem juthat el a magyar és a nemzetközi nézőkhöz, de soha egy pillanatra nem adtam fel azt sem, hogy bebizonyítsam, hogy ebben az ügyben teljesen ártatlanul hurcoltak meg - árulta el P. Koltai Gábor.

Fotók: RTL Klub/Reflektor

Ezt is szeretjük