Felismered a 69 éves Kepes Andrást? Így jelent meg a Könyvhéten
Kepes András még mindig sármos, bár új külseje nem nyerte el mindenki tetszését.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kepes András évtizedek óta szerepel a tévé képernyőjén, csak, míg a kilencvenes évektől 2008-ig műsorvezetőként és riportjaival volt látható, addig az utóbbi években könyveivel kapcsolatban tűnt fel. A június 7. és 11. között 89. alkalommal megrendezett Ünnepi Könyvhéten a hétvégén dedikált, és interjút is adott. 

A műsorvezető, író ősszel ünnepli a hetvenedik születésnapját, de korából bőven letagadhatna, a nők még ma is rajonganak érte. Szerintük ősz hajjal is nagyon sármos, ugyanakkor néhány rajongója szerint a Könyvhéten viselt szakálla előnytelen, öregessé teszi. 

Kepes András 1973-ban kezdett el dolgozni a Magyar Rádiónál, nevéhez fűződik a Gondolatjel című kulturális magazin elindítása, és szerkesztette többek közt a Láttuk, hallottuk című művészetkritikai sorozatot is. 1980-tól a Magyar Televízió akkor induló kulturális hetilapjának, a Stúdió ’80-nak alapító főszerkesztő-helyettese és egyik műsorvezetője volt, elsőként tudósított neves filmfesztiválokról és a Nobel-díj-átadásokról, valamint az elsők közt szólaltatott meg a magyar képernyőn világsztárokat, világhírű írókat. 

A kilencvenes években beszélgetős műsoraival aratott nagy sikert, az Apropóval, a Desszerttel és a Kepessel.

A kétezres évek elején Könyv-jelző című irodalmi sorozata után dokumentumfilmekkel jelentkezett, a Világfalu és a Különös történetek is nagy érdeklődést váltottak ki. 

Könyveket a nyolcvanas évek közepétől publikál, első művei főként rádiós és televíziós riportútjaira, illetve beszélgetéseire épültek. A Szerencsés útjaim után a Kepes Krónikából és a Könyv-jelzőből is több kötet született. Első regénye, a Matt a férfiaknak! 2008-ban jelent meg, amit 2011-ben a Tövispuszta követett - utóbbi átdolgozott kiadását 2017-ben adták ki. 2016-os, Világkép című könyve útjait és személyes élményeit mutatja be - a kötet bővített kiadása 2017-ben került a könyvesboltokba. 

Ezt is szeretjük