Karafiáth Orsolya smink nélkül teljesen máshogy néz ki: így nem sokszor mutatja meg magát
Karafiáth Orsolya egyetemistaként még egyáltalán nem volt hajlandó sminkelni, egy szerelmi csalódás miatt változtatott a külsején.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Karafiáth Orsolya műveit 1999 óta publikálják Magyarországon. A költőnőt az elmúlt években nem csak az irodalom kedvelői szerették meg, a tévénézők is megismerték, hiszen számos show-műsorban láthattuk.

Védjegyének számít, hogy akármikor feltűnik a képernyőn, mindig másképp néz ki. Nem csak az öltözködése mondható extravagánsnak, frizurájára és sminkjére is illik a feltűnő jelző. Minden nyilvános eseményhez más parókát húz, és az aktuális öltözetét is ahhoz igazítja, milyen típusú rendezvényre hivatalos éppen.

Karafiáth Orsolya smink nélkül

Ma már el sem tudja képzelni, hogy smink nélkül mutatkozzon. Nemhogy a kamerák elé nem áll natúr arccal, az utcára sem lép ki így. Egyedül Lilu YouTube-csatornájával tett kivételt, a Makeup/Down vendégeként vállalta, hogy néz ki, ha semmi sem fedi a vonásait.

karafiáth-1
Fotó: YouTube/Liluland

Mindezek alapján nehéz elhinni, hogy egykor kifejezetten taszította a nőies megjelenés. Amikor 1995-től 1999-ig az ELTE bölcsészkarán tanult, nem volt hajlandó semmit sem az arcára kenni, küzdött a melltartóviselés ellen, sőt kinevette az olyan lányokat, akik teljesen kicicomázva indultak el szórakozni. Mindezt egy szerelmi csalódás írta felül.

- Volt egy udvarlóm, tényleg törte magát értem. Összejöttünk, járogattunk, ő is együtt kacagott velem a többi csajon, hogy "a kikent-kifent Saci, de ciki!" Aztán egyszer csak megtudtam, hogy megcsalt pont ezzel a Sacival - mesélte a 2021 októberében közétett videóban.

Olyan sokkoló élményként élte meg a barátja félrelépését, hogy elhatározta, radikálisan megváltoztatja a megjelenését. Megtanulta, hogyan fesse ki magát, és a ruhatárát is megreformálta.

Magyar színésznők smink nélkül

Képes összeállításunkban további ismert magyar színésznőket láthatsz, mint Pokorny Lia, Peller Anna vagy Koós Réka smink nélkül és kifestve. 

Cover-fotó: MTI/Kálmándy Ferenc

 

Ezt is szeretjük