Borbás Marcsit elhalmozták gratulációkkal - Ezért ujjonganak a rajongói

Borbás Marcsi különleges meglepetéssel készült karácsonyra.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

2016 karácsonyára elhalmoztak bennünket a szerzők és a kiadók receptkönyvekkel. Több blogíró végre megjelentette kötetben legjobb receptjeit, és ismert hazai sztárok is meglepték a rajongókat süteményes könyvekkel.

A Gasztroangyal műsorvezetője, Borbás Marcsi idén decemberben sem hagyta receptkönyv nélkül követőit. A Boldog békeidőkben nem találunk olyan desszertet, amit nagypolgári életet élő vagy éppen falusi nagyanyáink ne készítettek volna el olyan utánozhatatlanul, hogy az élményt szinte egyik cukrászdában sem kaptuk vissza. Az isler, a hájas tészta, a krémes és diós kosárka mellett megtaláljuk a franciás vonalat a pavlovával vagy a madeleine-nel, de a dobos-, az Eszterházy- vagy a kevésbé ismert Blaha Lujza-torta receptje sem maradt ki.

Cikkünk Borbás Marcsi: Édes békeidők című kötete alapján készült.

Ebben a könyvben csupa kipróbált, bárki által elkészíthető sütemény receptjét gyűjtöttük össze, minden titkot és rafinériát leírtunk. Odafigyelve biztos, hogy sikerülni fog minden egyes édesség.

Persze tökéletes sütemény nincs. Nem is ez a cél, hanem a teljes szívvel, minden érzékünkkel magunkba szívott, közösen átélt, tökéletes pillanat. Minden szeretettel végzett munka és őszinte élvezettel lenyelt falat egy kis saját, édes békeidő. Tisztelet a nagy cukrászmestereknek és a régi nagymamáknak, hogy megőrizték nekünk a recepteket arról, hogyan is kell igazán élni

Kiadja a StartComm Kft.
Ára 5500 forint.

Liptai Claudia és Pataki Ádám Édeskettes című kötetéhez a műsorvezető interjút készített ismert kollégáival és kevésbé ismert, ám az életében meghatározó személyekkel, akiket kivétel nélkül két recepttel lepett meg: elkészítette a kedvencüket, illetve egy olyan desszertet, ami Claudia szerint a leginkább illik hozzájuk.

Ez a süteményeskönyv azoknak szól, akik szívesen megismernék a szereplők eddig nem ismert oldalát, illetve kíváncsiak rá, a szerelmespár hogyan készítette el például Till Attilának a klasszikus aranygaluskát és a méltatlanul alulértékelt puncsszeletet, Ördög Nóra kedvencét, a  képviselőfánkot, illetve a hozzá nagyon illő hamis Eszterházy tortát, vagy éppen az édességekért nem annyira rajongó Risztov Évának a sajtos rolót és a sportolószeletet - triplacsokis banánkenyér.

Cikkünk Liptai Claudia és Pataki Ádám: Édeskettes című kötete alapján készült.

Liptai Claudia sütiskönyve igazán különleges. Húsz, hozzá közel álló jó barátot kérdez őszinte kíváncsisággal köztük ismert sztárokat és a mindennapjainak fontos és nélkülözhetetlen szereplőit.
A gyermekkori kedvenc sütemények felidézésén keresztül sorsok és élettörténetek bontakoznak ki előttünk.
A könyvet Pataki Ádám cukrászmester 40 receptje teszi még gazdagabbá, amelyek alapján az interjúalanyok kedvenc sütijét is elkészíthetjük.

Kiadja a Libri Könyvkiadó.
Ára 6900 forint.

Budai Zsanett és Tonté Barbara, a Romani Gastro két bloggere idén karácsonyra megjelentette 50 receptet tartalmazó kötetét.  Az alcím nem véletlenül az, hogy: "Hagyományosan. Másképp". A két fiatal nő úgy ragaszkodik a roma gyökereihez, hogy közben a mai életformájukhoz igazítják a tradicionális, sokszor nehéz és zsíros cigány ételeket. Receptjeik sok újhullámos, az egészségre nagy hangsúlyt helyező konyhában is megállják a helyüket, miközben bárki számára elérhető, többnyire kevés pénzből beszerezhető alapanyagokkal dolgoznak. Kamillás kesudiós kenyér, káposztás lecsó, kókusztejes sütőtökpüré korianderes halfasírttal, bodagburger, cigány rétes - csak néhány a különleges és ínycsiklandozó receptnevek közül.

Cikkünk Budai Zsanett - Tonté Barbara: Romani Gastro című kötete alapján készült.

Az elsődleges célunk, hogy megismertessük és újraértelmezzük a cigány konyhát. Mint minden nemzet konyhájának, úgy a roma gasztronómiának is folyamatosan reagálnia kell az újonnan jött igényekre. Egyszerre éljük meg a cigány és a magyar tradíciót úgy, hogy közben próbálunk az otthonról hozott értékekből a lehető legtöbbet megtartani. A hagyományos ételeken túl ugyanakkor azt is megmutatjuk, hogyan lehet ezeket a fogásokat egészségesebb és fenntarthatóbb módon elkészíteni.

Kiadja a Libri Könyvkiadó.
Ára 3999 forint.

Kőfaragó Anna és Kőfaragó Zsuzsi szállította az idei karácsony legszemélyesebb receptes könyvét. A család kedvenceit összegyűjtve, kiegészítve kedvenc gyerekkori történeteikkel egy családi recept- és emlékkönyvet készítettek az édesanyjuk 60. születésnapjára. A pozitív visszajelzések után a design világában dolgozó testvérpár úgy döntött, kibővítve ki is adják művüket. Mindent ketten készítettek a főzésen, fotózáson át a szövegírásig, megtervezésig, tördelésig, nyomdába adásig, még az online és offline marketinget is ők végezték.

Látszik, hogy széles rokoni háló alatt szerették meg már kiskorukban a sütést és főzés, tudják, milyen a leveshez a nagymama kertjében szedett borsót szemezni, miközben a zsenge szemek jó része az ő szájukban landol. A klasszikusok, mint a csirkepörkölt nokedlival vagy rácsos süti mellett olyan egyedi ételeket is találunk, mint a hamis fánk vagy a hűtőkisöprő szendvics.

Cikkünk Kőfaragó Anna-Kőfaragó Zsuzsi: Sülve-főve együtt című kötete alapján készült.

A Sülve-főve együtt családi recept- és emlékkönyv a te kedvenc ételeiddel lesz teljes, de megtalálod benne 75 pofonegyszerű, de mennyei családi fogásunkat és számtalan gyerekkori sztorinkat is. Süss-főzz, alkoss, egészítsd ki saját receptjeiddel, készíts hozzá saját borítót, és így ajándékozd szeretteidnek.

Kiadja a sulvefoveegyutt.hu.
Ára 4490 forint.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban az AI, vagyis a mesterséges intelligencia előretöréséről, jövőjéről és esetleges veszélyeiről dilemmázzunk. Valóban elveheti a munkánkat az AI? Kell-e félnünk a mesterséges intelligenciától? Hogyan hasznosítható az oktatásban? Teremthet munkahelyeket? Többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ Szertics Gergely AI szakértő, Kazár Zalán Kristóf, a Femina vezető szerkesztő-újságírója és Pintér Ada műsorvezető.

Promóció

Ezt is szeretjük