Motorján érte a baleset! Kamarás Iván a kórházban töltötte az éjszakát

A részletek

Kamarás Ivánt motoros körútja során megcsípte egy darázs.

Kamarás Ivánt kisebb baleset érte motoros rekordkísérletre során: szerencsére csak egy éjszakát kellett a kórházban töltenie.

A színész két keréken minden eddiginél több kilométer megtételére készül idén nyáron. Az eddigi nyári rekordja tízezer kilométer volt, ezt szeretné megdönteni.

Motoros körutazást tervez

Kamarás Iván július 11-én ünnepelte, hogy 12 éve megszerezte a motoros jogosítványát. Már az elmúlt években is  több tízezer kilométert vezetett le, bejárta egész Magyarországot, és a környező országok közül is jó párat. Idén nyárra országjáró motorozást tervezett, amely egy magyarországi körutazás is egyben. Ezt már el is kezdte.

Még egy motoros tréningre is elment, hogy felfrissítse kicsit az elméleti és a gyakorlati ismereteit. Mentem egy kört a Kakucs Ringen is, ami nagy élmény volt számára, ám az biztos, hogy jelenleg versenyzői babérokra nem tör.

- Az elmúlt évben egy Suzuki Burgman 400-as robogóval jártam, amit egyébként nagyon szerettem, de azért nagyon vártam, hogy felülhessek egy nagyobb gépre, egy jó kis túramotorra, egy Gladius 600-ra. Az első állomáshely Pécs volt, a szülővárosom, a szüleimet látogattam meg - kezdte a mesélést.

Mivel rendszeresen hazalátogat, nem volt számára kérdéses, hogy a baranyai megyeszékhelyen kezdi a körutazást. A napját Tatabányán kezdte, onnan visszarobogott Budapestre, majd indult Pécsre.

A kórházban töltötte az éjszakát

- Engem a motorozás kikapcsol és feltölt. Imádom, hogy nem kell a dugóban araszolni, nem kell hosszan parkolóhelyet keresni. Pécs körülbelül 220 kilométer Budapesttől, de amikor megérkeztem, nyoma sem volt fáradságnak - mondta.

Pécsi útja emlékezetes marad: miután néhány napot a szüleinél töltött, visszaszólították munkái a fővárosba. Az úton egyszer csak egy erős szúrást érzett a nyakában, ezért azonnal félreállt. Érezte, hogy egy kisebb dudor keletkezett, ezért gyorsan bement a legközelebbi benzinkúthoz

-  A szúrás egy méhcsípés volt, de nem tudtam, hogy allergiás vagyok-e rá, vagy sem, mivel soha nem csípett meg korábban. A benzinkúton azt javasolták, hogy menjek be a közeli szekszárdi kórházba, ott megvizsgálnak és ellátnak. Először feleslegesnek éreztem, hogy egy csípés miatt kórházba menjek, de meggyőztek, hogy ha allergiás reakció lép fel, akkor nagyon komoly baj is történhet. A dudor pedig egyre nagyobb volt a nyakamon, így nem gondolkodtam tovább - idézte fel a történteket.

A vizsgálat során kiderült, hogy nem maradt fullánk a nyakában, de azt javasolták, hogy töltse bent az éjszakát, hogy folyamatos megfigyelés alatt legyen. Kapott egy kalciuminjekciót, antihisztamint és szteroidot.

- Ha ez Pesten történik, nyilván hazaegednek, de 150 kilométer levezetését határozottan nem érezte jó ötletnek a doktor úr. Persze az is felmerült, hogy visszamegyek Pécsre, de az is majd' egy órára volt a kórháztól, így valóban az tűnt a legjobb döntésnek, ha bent maradok - mondta.

- Nagyon jól aludtam, és reggel hétkor kipihentem ébredtem. A csípésre  csak egy kis piros folt emlékeztet, de emlékeztemben megmaradt a kórházi dolgozók áldozatos munkája is, a profizmusa és a kedvessége, amit láthatóan minden beteggel szemben tanúsítottak. Ezúton is nagyon köszönöm nekik - üzente a színész. 

Ezt követően folytatja a motoros országjárást, legközelebb a Balatonra indul, hogy teljesítse a 10 001 kilométert, ami új rekord lesz a színész életében.

Fotó: Kovács Tamás

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük