Kamarás Iván édesanyja 74 évesen is gyönyörű - Még mindig színpadon van

Kamarás Iván édesanyja híres táncművész és koreográfus.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kamarás Ivánt a kilencvenes években zárta szívébe a szélesebb közönség, miután olyan sikerfilmekben kapott szerepeket, mint A miniszter félrelép, az Európa Expressz vagy a Szerelem utolsó vérig.

Habár a mai napig generációja egyik legismertebb színészének számít, azt kevesen tudják róla, hogy édesanyja, Uhrik Teodóra is elismert előadóművész, aki azonban nem a színészetet, hanem a táncot választotta. 

Uhrik Teodóra és fia, Kamarás Iván.
Uhrik Teodóra és fia, Kamarás Iván.
Fotó: MTI/SOós Lajos, Facebook/Kamarás Iván

Kamarás Iván édesanyja 1943-ban született Budapesten, idén augusztusban ünnepelte 74. születésnapját, és a mai napig szerepel. Legutóbb szeptember végén láthattuk őt a Művészetek Palotájában, ahol a Bernarda Alba című musicalben tűnt fel.

Uhrik Teodórát hétéves korában íratta be édesanyja az Állami Balett Intézetbe, ahol 1961-ben végzett. Ezt követően Pécsre került, ahol a Pécsi Balett egyik alapító tagjaként 1989-ig táncolt. Számos fővárosi és vidéki színházban is fellépett, emellett koreográfusként is komoly sikereket ért el.

Egyedülálló munkássága elismeréseként 2002-ben Kossuth-díjjal jutalmazták, 2017 októberétől pedig ő lett a Pécsi Balett ügyvezető igazgatója. 

- Anyámmal mindig erős volt a kapcsolatunk. Vele mindennap beszélek. Édesapámtól több pótanyukát is kaptam, velük is jóban voltam, de anya csak egy van! Ugyanakkor a nevelőapámat, Lovas Pált is apámnak nevezem, hiszen nullaéves koromtól nevelt, és azt soha nem felejtem el. Amíg élt a vér szerinti apám, hozzá is intenzív kapcsolat kötött. Szerencsés vagyok. Nekem három szülő adatott - nyilatkozta Kamarás Iván 2015-ben a Ridikül magazinnak.

Ezt is szeretjük