Borítékolva van Kállay-Saunders András döntőbe jutása az Eurovízión

Ezért

Kállay-Saunders az Eurovízió zsűritagjait már maga mellé állította.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Borítékolva van Kállay-Saunders András döntőbe jutása az 59. Eurovíziós Dalfesztiválon.

A magyar indulót ma láthatják az európai tévénézők az első elődöntőben, de hétfő este már megnyerte magának a zsűrit és a helyszínen tomboló közönséget.

A zsűrik már szavaztak

A 2014-es Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntőjét csak ma este tartják a dán főváros kikötőjében, Refshaleöenen, ám a résztvevő országok öt-öt tagból álló szakmai zsűrijei hétfőn tekintették meg a produkciókat.

A zsűri tagjai - teljes titoktartás mellett - pontoztak is, ez adja a versenyzők értékelésének egyik felét, a másikat a tévénézők szavazatai: a május 6-i első elődöntőben az utolsó dal elhangzását követő 15 percben lehet sms-ben voksolni, de az egyes országok szavazói saját fellépőiket nem értékelhetik.

A kétféle pontszám egyenlő arányú kombinációja alapján dől el, hogy a keddi elődöntő 16 előadójából melyik tíz kerül a május 10-i fináléba. Hasonló szabályok alapján jut be tíz másik induló a csütörtöki második elődöntőből a 26-os döntőbe, ahol hat kiemelt ország előadója már ott van.

Kállay-Saunders András az élen

A hétfői főpróbán a Magyarországot képviselő Kállay-Saunders András utolsóként lépett színpadra, amit nem bánt, hiszen ez A Dal című műsorban is előfordult, amit végül megnyert.

Az Eurovision Hungary Facebook-oldalának ma reggeli közlése szerint a főpróbán a próbaszavazást a magyar énekes nyerte.

"Némi technikai zavar támadt a főpróbán, de szerencsére András zárta az élen a hétfői próbaszavazást a backstageben" - olvasható.

Nemcsak a zsűrinek, de a főpróba közönségének is tetszett Kállay-Saunders Running című dala, így reménykedhetünk, hogy a ma esti elődöntőben a nézőktől is sok szavazatot zsebel be. 

- Amikor kiléptem a színpadra, már tapsoltak nekem, a végén is nagyon tapsoltak, úgy láttam, hogy tetszett nekik - mesélte a 29 éves énekes a hétfő esti fellépése után. 

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

A május 5-i főpróbán a végső győzelemre is esélyesnek tartott örmény Aram MP3 is nagy sikert aratott a helyi közönség soraiban, de az Eurovízióra hetedik próbálkozásra kijutott svéd Sanna Nielsen előadását, az orosz Tolmacsevi nővéreknek a tündérek ragyogására építő produkcióját, az ukrán Marija Jaremcsuknak az óramű tiktakolását megéneklő dalát, valamint a portugál Suzy tüzes ritmusú táncdalát is ováció övezte.

Az M1 május 6-án, kedden 21 órától élőben közvetíti az 59. Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntőjét, előtte pedig 20:20-tól Elővízió címmel izgalmas háttérműsort tekinthetnek meg a nézők Kállay-Saunders András színpadra vezető útjáról.

Fotó: EBU

Ezt is szeretjük