Másodikként jutott tovább! Kállay-Saunders ezért került be az eurovíziós döntőbe

Kállay-Saunders András bejutott az Eurovízió szombati döntőjébe.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Másodikként kiáltotta a dán műsorvezető Magyarország nevét kedd este az Eurovíziós Dalfesztivál első előválogatójának végén, így Kállay-Saunders András bekerült a szombati döntőbe.

Nagy meglepetések nem érték a nézőket, azok jutottak tovább, akiknek a sikere borítékolható volt.

Kállay-Saunders a döntőben

A 16. helyen, utolsóként adta elő Running című dalát Kállay-Saunders András tegnap este az 59. Eurovíziós Dalfesztivál első előválogatóján, de ezt cseppet sem bánta - sem előtte, és főleg nem utána. Mint korábban mondta, A Dalban is előfordult, hogy utolsóként állt színpadra, mégis sikert aratott. Nem volt ez másként Koppenhágában sem. 

- Na, gyerünk! Ez az utolsó dal, tegyük fel az i-re a pontot - hangzottak a helyszínről Gundel Takács Gábor biztató szavai, melyek végül meghozták a kívánt hatást.

Bár a három dán műsorvezető hangsúlyozta, hogy a tíz továbbjutó ország nevét nem a szavazatok sorrendjében hirdetik ki, mégis nagyon örültünk a tévé előtt, amikor a Hungary szót kiáltották másodikként.

A siker borítékolható volt, miután Kállay-Saunders hétfőn az élen zárta a szavazást a backstage-ben, vagyis a delegációknak, a Koppenhágában lévő fankluboknak és az újságíróknak is a magyar énekes tetszett a legjobban.

A részt vevő országok öt-öt tagból álló szakmai zsűrijei már hétfőn megtekintették a produkciókat, és leadták voksaikat, a nézők kedd este, az utolsó dal elhangzását követő 15 percben sms-ben szavazhattak. A kétféle pontszám egyenlő arányú kombinációja alapján a 29 éves énekes a zenei szakmának és a közönségnek is bejött. A főpróbán már a színpadra lépésekor is nagy tapsot kapott.

A továbbjutók

Az első elődöntőben minden fellépő angolul adta elő dalát, kivéve a montenegrói Sergej Ćetkovićot és a portugál Suzyt. Utóbbi egy kis nosztalgiát keltett a lambada dallamaival, de ez a továbbjutáshoz nem volt elég. Montenegró delegáltja, aki tízévesen kezdte zenei karrierjét, viszont bekerült a szombati döntőbe, ő lélegezhetett fel elsőként.

Az orosz Tolmacsevi nővérek bejutása is borítékolható volt, még ha a közönség erre fújolással reagált is. A véleménynyilvánítás nem a 17 éves ikerlányoknak szólt, sokkal inkább Oroszország vezetőinek az ukrán helyzet miatt. 

Az örmény énekes-dalszerző, humorista, showman és színész Aram Mp3, aki hazájában tehetségkutatós műsorvezetőként is ismert, a 2014-es Eurovíziós Dalfesztivál egyik legnagyobb esélyese, így nem volt meglepő, hogy a döntőben viszontlátjuk. 

Aram Mp3, Örményország énekese

Azerbajdzsán 2011-ben Düsseldorfban megnyerte az Eurovíziót, számíthattunk arra, hogy a dalába népi dallamokat is csempésző Dilara Kazimova a döntőben is bizonyíthat.

San Marino továbbjutása volt az est egyetlen nagy meglepetése, hisz a törpeállam semmilyen esélylatolgatós listán nem szerepelt. Valentina Monetta már tavaly és tavalyelőtt is szerepelt az Eurovízión, de a döntőbe jutást elbukta. Gundel Takács Gábor szerint lehet, hogy a nézők ezúttal megszánták. Talán. Maybe - Forse - című dala ugyanis elég felejthető volt.

A mindössze 21 éves Mariya Yaremchuk Tick-Tock című számával a kommersz vonalat képviselte. A szélgép, a merész dekoltázs és a combközépig felsliccelt  ruha is hozzájárulhatott ahhoz, hogy szombaton ismét színpadra léphet.

A svéd Sanna Nielsen

A műsorvezetők hiába próbáltak egy kis feszültséget teremteni azzal, hogy a nagy esélyesnek tartott Svédország nevét nyolcadikként kiáltották, senki nem nagyon hitte el, hogy a Dániában is roppant népszerű Sanna Nielsent nem szavazzák be a döntőbe.

Az idei Eurovízió egyik legkedvesebb dalát előadó holland duó, a The Common Linnets sem maradhatott ki a döntősök sorából. A folk- és countrydallamokat ötvöző Ilse DeLange és Waylon tinédzserkoruk óta ismeri egymást, egy ideje együtt is dolgoznak. Calm After the Storm című daluk üde színfolt volt a mezőnyben hallott, nagy csinnadrattával előadott produkciók között.

A holland The Common Linnets

A műsor végére azért csak maradt egy kis meglepetés: tizedikként Izland neve  hangzott el. A  punk rock, illetve gyerekzenét játszó Pollapönk együttes színes öltönyökben fellépő tagjai talán maguk is meglepődtek a továbbjutáson.

Az izlandi Pollapönk

Lettország, Észtország, Moldova, Albánia, a már említett Portugália és Belgium nem jutott be a május 10-i döntőbe, pedig utóbbi indulóját többen is a továbbjutók közé tippelték. A 31 éves, túlsúlyos Axel Hirsoux nem ért el különösebb zenei sikereket, de ő volt az első vallon énekes, akit Flandria választott ki Belgium képviseletére az Eurovíziós Dalfesztiválon. Ha bejutott volna, az felért volna egy modern tündérmesével.

A belga  	Axel Hirsoux végül nem jutott tovább

Fotó: Sander Hesterman,Thomas Hanses (EBU)

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Ezt is szeretjük