Járai Kíra nagynénje híres színésznő volt: öngyilkossága megrázta a családjukat

Járai Kírának volt már idegösszeomlása és sötét gondolatai, de azoknak nem engedett. Egy családtagja azonban igen, ő öngyilkos lett.

Járai Kíra és Schütz Ila

Járai Kíra elmondta, hogy ő és családja miként élte meg a nagynénje, Schütz Ila elvesztését.

Járai Kíra és Schütz Ila

Járai Kíra a Hozz egy verset podcastben mesélt idegösszeomlásáról és arról, hogy a nehéz időszakban az ő fején is átfutott az öngyilkosság gondolata. Mint elmondta, korábban sosem gondolta volna, hogy valaha ilyen helyzetbe kerül, mégis megtörtént vele. Úgy gondolja, egy ilyen mélypont után az ember élete teljesen megváltozik. 

 - Erre sajnos nincs egy általános recept, hogyan tudunk kijönni a gödörből. Igazából csak enyhíteni lehet ezeken a tüneteken. Hihetetlen gyógyszerellenes vagyok, úgy nőttem fel, hogy ilyen jellegű gyógyszereket nem szedünk soha, inkább a halál. Aztán rá kellett jönnöm, hogy van olyan állapot, amikor ez igenis egy mankó lehet. Nyilván nem megoldás, pusztán segítség, hogy kimássz a gödör legmélyéről - idézi a story.hu Járai Kírát, akinek végül sikerült talpra állnia. 

A szinkronrendező családjában már történt öngyilkosság, nagynénje, a színészlegenda Schütz Ila 2002-ben vetett véget önkezével az életének. Korábban ezzel kapcsolatban Járai Kíra elmondta, a család egyáltalán nem volt felkészülve arra, hogy ez történhet.

- Bár korábban voltak nehezebb időszakai, az élete utolsó szakaszában kiegyensúlyozottnak tűnt, tele tervekkel. Éppen ezért különösen megrázta az elvesztése a családunkat, ám manapság már mosolyogva tudunk rá visszaemlékezni, és ha meglátom őt egy filmben, kabaréban, mindig nevetek - nyilatkozta a Blikknek

Ha úgy érzed, segítségre lenne szükséged, hívd a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot! Kérjük, olvasd el ezt az oldalt! Amennyiben valaki másért aggódsz, ezt az oldalt ajánljuk figyelmedbe.

Háromszor ment férjhez a magyar színésznő - Mégis magányosan halt meg

Schütz Ila színésznő 14 évvel ezelőtt, december 11-én hunyt el.

Elolvasom

Cover-fotó: RTL

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük