„A Szomszédok nekem egy lottó-öttalálatos volt”: Ivancsics Ilona leghíresebb szerepéről is mesélt a Femina podcastjában

Ivancsics Ilona a Femina podcastjában arról is beszélt, hogyan változott meg az élete, miután pályájának ötödik évében rátalált Vágási Judit szerepe.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ivancsics Ilona a színművészeti elvégzése után szerződött a József Attila Színházhoz. Ötödik éve volt a teátrum társulati tagja, amikor olyan lehetőséget kapott, amely megváltoztatta az életét: kiválasztották Vágási Jutka szerepére a Szomszédokba.

Vágási Feri feleségének megformálása országos ismertséget hozott a számára. Hála az ismétléseknek és a közösségi médiának, a sorozatot az idősebb és a fiatalabb generáció egyaránt ismeri. A színésznő többek között arról is mesélt Soós Andreának a Femina podcastjában, mennyire szerencsésnek érezte magát, hogy beválogatták a teleregénybe. A teljes adást itt hallgathatod meg:

Nem pusztán azért érezte magát a sors kegyeltjének, mert azután, hogy rendszeresen szerepelt a képernyőn, mindenki felismerte az utcán, munkabeosztás szempontjából is tökéletes volt számára a sorozat.

1
Fotó: Femina/Kiss Marietta Panka

- Nagyon kényelmes volt, mert csak kéthetente forgattunk, és az adások is ebben az időbeosztásban kerültek képernyőre. Emellett lehetett csinálni a színházi munkákat. A mai sorozatokat, amiket napi szinten sugároznak, minden áldott nap forgatni kell. Ezek mellett nem bírtam volna színházban játszani.

Azt szoktam mondani, a Szomszédok nekem egy lottó-öttalálatos volt.

Annak ellenére, hogy akkoriban még a szakma sok esetben nem tartotta összeegyeztethetőnek, hogy egy színésznő a képernyőn és a színpadon párhuzamosan szerepeljen, neki ebből sosem volt problémája.

A szerelem nekem mindig is a színház volt, a tévé a népszerűség és a megélhetési lehetőség volt.

Brunner Márta, a podcast másik vendége nem volt ilyen szerencsés, miután a Színház- és Filmművészeti Főiskola tanulójaként igent mondott a Mindent vagy semmit! című televíziós vetélkedőre, ott kellett hagynia az intézményt.

2
Fotó: Femina/Kiss Marietta Panka

- Elkezdtem forgatni, majd elég nagy trauma volt, amikor a tanárom, Kerényi Imre azzal hívott fel:

Maga mit keres a televízióban?

- Akkor azt hittem, a világ összedől a lábam alatt - mesélte. 

Végül a Gór Nagy Mária Színitanodában végezte el a tanulmányait. Számos színház darabjában láthattuk, 2012-ben csatlakozott az Újszínházhoz, itt fonódott össze a sorsa Ivancsics Ilonáéval. A két színésznő 2020 óta játszik ugyanannál a színháznál, most pedig az Ivancsics Ilona által alapított színitársulatnál is együtt dolgoznak a Kilépőkártya című előadásban. 

Iratkozz fel a Femina Spotify csatornájára!

Ha tetszett az interjú, iratkozz fel podcast csatornánkra, és értesülj elsőként a Femina legújabb adásairól. Rendszeresen jövünk még több izgalmas beszélgetéssel, ne maradj le! 

 

 

Promóció

Ezt is szeretjük