Ilyen volt, ilyen lett: Kulka János, Dr. House magyar hangja
Kulka János nevét a nyolcvanas években ismerte meg az ország, népszerűsége azóta sem csökkent.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kulka János 1958. november 11-én született Budapesten. Gyerekkorát Szegeden töltötte, édesapja orvos volt, édesanyja pedig a városi színházban dolgozott - a színpad iránti érdeklődését minden bizonnyal tőle örökölte, míg az orvosi pályát nővére, Janina vitte tovább.

 

A Színház- és Filmművészeti Főiskolát 1981-ben végezte el.

A diploma megszerzése után négy évre a Pécsi Nemzeti Színházhoz szerződött, később pedig a kaposvári Csiky Gergely Színház tagjaként lépett a színpadra, egészen 1993-ig.

A Szomszédokkal lett népszerű

A színházba járó közönség 1993-tól már a főváros Radnóti Színházban találkozhatott vele.

A tévénézők pedig a nyolcvanas-kilencvenes évek egyik legnépszerűbb hazai sorozatából, a Szomszédokból ismerték meg, ahol Mágenheim doktor figuráját keltette életre.

Tehetségét filmekben is megcsillogtatta, 1997-ben a Sok hűhó semmiért tévéfilmváltozatában láthattuk, de feltűnt a nagysikerű Kontrollban is.

A sorozatok világába is visszatért a 2004-es Életképekkel, Goda Kriszta 2008-as sikermozijában, a Kaméleonban pedig újra orvost alakított.

Dr. House-t szólaltatja meg

Kulka János a színpadon is folyamatosan aktív, 2003 óta a Nemzeti Színházban szórakoztatja a nagyérdeműt.

Olyan remek darabokkal lépett színpadra, mint a III. Richárd vagy a Lear király, 2010 júniusában pedig az Esőember színpadi változatában mutatta meg újabb arcát.

A színpad mellett a szinkronizálásba is több ízben belekóstolt már, szerepei közül a legtöbben minden bizonnyal a dr. House-t ismerik - Szakácsi Sándor tragikus halála óta ő szólaltatja meg magyarul a fanyar humoráról híres Hugh Laurie-t.

Ezt is szeretjük