Így néznek ki most a kilencvenes évek szívtipró magyar popsztárjai
A tinilányok kedvencei sármos pasikká értek, akik nemcsak a hangjukkal dobogtatják meg a szíveket.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A kilencvenes években még a csapból is az ő slágereik folytak, a visítozó tinik ezrei pedig a világ végére is követték volna őket. Aztán szép lassan utolérte őket a fiatal popsztárok végzete, és eltűntek a reflektorfényből.

Volt, aki külföldön szerzett magának hírnevet, és van, aki azóta is rendületlenül próbálkozik a nagy visszatéréssel. Közös bennük, hogy az elmúlt évek során kölyökképű tinibálványból mindannyian sármos férfivá értek, és még ma is rabul ejtik a hölgyszíveket.

Mester Tamás

A 39 éves zenész 1989-ben, a Step együttes basszusgitárosaként kezdte pályafutását. A következő két évben Franciaországban élt, és Európában turnézott a Dream Team nevű formációval, ám az igazi hírnevet a Mester és tanítványai hozta meg számára. Alternatív stílusuk, az újdonságszámba menő hangzásvilág és keleti filozófiával telített dalszövegeik pillanatok alatt hihetetlen népszerűséget hoztak a csapatnak. A lányok rajongtak a jóképű, loboncos bandatagokért, különösen a frontember Mesterért.

Sajnos a zenekar a két aranylemez és a számos rangos zenei díj ellenére sem bizonyult hosszú életűnek.

Az 1996-os év már az Operettszínházban találta az énekest, ahol az Elisabeth című musicalben a halált játszotta. Ezután Amerikába ment, ahol szólólemezén dolgozott külföldi producerekkel. Hazatérve lemezkiadó vállalatot alapított, négy éve pedig megjelent szólóalbuma. A néha extrém külsőt öltő, ám még mindig sármos zenésszel a Megasztár zsűritagjaként találkozhattak a tévénézők. 2007 óta Ganxta Zoleeval, a Supernemes Papp Szabival és a Hooligans-ből ismert Tóth Tibivel a Jack Jack zenekarban közvetítik az igazi rock & roll életérzést.

Bársony Attila

A nevéhez méltón bársonyos hangú énekesre 1992-ben, az Egri Táncdalfesztiválon figyelt fel a szakma. Még ebben az évben csatlakozott St. Martin koncertzenekarához, ahol két évig szerepelt szólóénekesként. 1994-től olyan nagyszerű zenészek turnéin működött közre, mint Demjén Ferenc, Ákos és Katona Klári.

Első szólóalbuma 1996-ban jelent meg, Bársony Attila címmel. Lemezen szereplő romantikus dal, a Gyere át a hídon pillanatok alatt meghódította a slágerlistákat, a hosszú hajú, ábrándos tekintetű énekes pedig a női szíveket.

Attilából mégsem lett popsztár, mert saját bevallása szerint nem akart mindent alárendelni a népszerűségnek. Bár időről időre jelentkezik szólólemezekkel, továbbra is szívesebben énekel a háttérben Demjén Ferenc koncertjein, immár 15 éve. Legutóbbi önálló albuma tavaly jelent meg, Hamis álmok címmel.

Krisz Rudi

A 29 éves szívtiprónak már gyerekkorában a zene volt a mindene. Zongorázni, dobolni és gitározni tanult, 12 évesen pedig már a klipfesztiválon szerepelt. Akkori zenekarával közönségdíjat nyert, ám még öt évet kellett várni arra, hogy berobbanjon a hazai popéletbe. Négy szólólemeze arany és platina minősítést nyert el, a jóképű fiú köré pedig népes rajongótábor szerveződött hisztérikus tinilányokból. Az ifjúsági magazinok elhalmozták díjakkal, és a legnépszerűbb magyar sztárok sorába emelkedett. Ennek ellenére az utóbbi években kevesebbet lehetett hallani róla, bár mostanában újra próbálkozik a visszatéréssel. Ennek bizonyára nagyon örülnek a hölgyrajongók, ahogy annak is, hogy az évek során még sármosabb férfivá érő kedvencük a tévéképernyőn is felbukkant az egyik sztárokat felvonultató főzős műsorban.

Rudi külföldön is építgeti szólókarrierjét, Őrizd a lángot! című, tavalyelőtt megjelent albumát Angliában és Indiában is játszották a rádiók, sőt, egyik dalához is Indiában készített klipet. Szintén 2008-ban Dancs Annamarival rögzített egy duettet, mellyel egy nemzetközi zenei fesztiválon szép sikereket ért el. A jelenleg facér énekes múltjának pikáns részlete, hogy annak idején Niki Belucci volt a barátnője - igaz, ez még jóval pornós karrierje előtt történt.

Sugár Berci, alias Bery

Duci, szemüveges, gátlásos kisfiúból érett szívdöglesztő férfivá Sugár Berci, aki a kilencvenes évek végén tört be a hazai popiparba. Első lemeze Hé, kölyök! címmel 14 éves korában jelent meg, az igazi sikert azonban az 1999-es Ébredj velem hozta meg neki. A két album között ugyanis Berci - vagyis ekkor már Bery - kiment Amerikába, ahonnan lefogyva és veszedelmesen jóképűen tért vissza. Harmadik lemeze - melyen a Váczi Eszterrel közösen énekelt Egyedül című sláger szerepel - még a korábbiaknál is sikeresebb lett. A szerelmes duett minden addigi magyarországi népszerűségi és rádiójátszási rekordot megdöntött.

Beryből a lányok első számú kedvence lett, ám a páratlan népszerűség sem tudta visszatartani attól, hogy ismét szerencsét próbáljon az USA-ban, ezúttal színészként.

2004-ben hazatért, újabb öt év után pedig megjelentette rég várt negyedik albumát, Disco címmel. A bátor popsztár két éve egy tévéműsorban nyíltan felvállalta másságát. Párjával, Sebián-Petrovszki László államtitkárral ma már az esküvőjüket tervezik.

Képek forrásai: mestertamas.com, kriszrudi.hu, zene.hu.

Ezt is szeretjük