Így néznek ki most az elmúlt 20 év jóképű magyar énekesei
Íme, az elmúlt évtizedek szívdöglesztő popsztárjai, akik nem csak hangjukkal bűvölték el a hazai hölgyszíveket.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Az andalító szerelmes daloktól minden hölgy elolvad, különösen, ha a bársonyosan búgó hanghoz egy vonzó férfiarc társul. Jóképű énekesekből pedig szerencsére idehaza sincs hiány, sőt, minden zenei divathullámnak megvannak a maga ikonikus szívtiprói.

Összeállításunkban a nyolcvanas-kilencvenes évek magyar könnyűzenei életének néhány meghatározó sármőrjét mutatjuk be.

Gergely Róbert

Hullámos, fekete fürtjeivel, bársonyos hangjával és mindig kifogástalan megjelenésével Gergely Róbert a nyolcvanas évek végén és a kilencvenes évek elején a hölgyközönség első számú kedvence volt. Az 52 esztendős énekes végzettségét tekintve fotóriporter, de színészként, a Pécsi Nemzeti Színházban kezdte karrierjét. Romantikus stílusának és lehengerlő sármjának köszönhetően szerelmes számaival a színpad után hamar meghódította a hazai slágerlistákat is. A jóképű sztár Zoltán Erika biztatására kezdett popzenével foglalkozni, és ekkor még nem is sejtette, hogy egy olyan örökzöld dal fűződik majd a nevéhez, melyet még születése után húsz évvel is egy emberként dúdol az ország.

Az Emmanuelle című melódiát a hetvenes évek népszerű erotikus filmjének hősnője ihlette, és ez volt az a szám, mellyel Gergely Róbert örökre beírta nevét a magyar könnyűzene történetébe. Ahogy menetelt felfelé a slágerlistákon, úgy lett egyre több színházi felkérése.

1992-ben az év musicalszínészévé választották, és több rangos zenei díjat is kapott. Bár mostanában kevesebbet hallani róla, továbbra is fáradhatatlanul dolgozik. Énekel, játszik, legutóbbi munkái a Farkasinszky Edit szinkronszínésznővel készített duettlemez és a legendás énekes, Szécsi Pál életéről szóló zenés darab főszerepe. A hölgyrajongók örömére a még mindig sármos híresség facér. Volt feleségétől, Tallós Andrea operett-énekesnőtől született fia, Simon 18 éves.

Patkó Béla, alias Kiki

Az Első Emelet kölyökképű frontembere bőrdzsekis, vagány imidzsével elsősorban a fiatalabb korosztály képviselőit hódította meg a nyolcvanas években. A ma 52 éves énekes autószerelőnek tanult, de végül a zenélés mellett kötelezte el magát. Karrierjét az Óceán nevű csapatban kezdte, az igazi ismertséget pedig az Első Emelet hozta meg neki, melynek 1984-től az énekese.

Emellett olyan hazai sztárokkal énekelt együtt, mint Zoltán Erika, Gergely Róbert és Zámbó Jimmy. Legnagyobb slágerei közé tartozik az Állj, vagy lövök, a Csakazértis szerelem vagy a népszerű Éretlenek című sorozat főcímdala.

A jégkorong- és focirajongó híresség a rendszeres testedzésnek köszönhetően ma is remekül tartja magát, annak ellenére, hogy 2005-ben daganatot diagnosztizáltak nála. Bár a gyomorrákból igen kevesen épülnek fel, Kiki hihetetlen küzdeni tudásának köszönhetően mára legyőzte a betegséget. A rádiós műsorvezetéssel is foglalkozó énekes sokat jótékonykodik, 2006 óta egy nemzetközi gyermekjóléti alapítvány hazai nagykövete. Feleségétől, Zsuzsitól egy lánya született, Csenge, aki már egyetemista.

Bodnár Attila

A hatvanadik éve felé közeledő, testes úriemberben ma már nehezen lehet felismerni a kilencvenes évek hosszú hajú szívtipróját, aki aranyló fürtjeivel úgy festett, mint egy hamisítatlan szőke herceg. Nem csoda, hogy annak idején tinilányok és felnőtt nők tömegei rajongtak Bodnár Attiláért, és irigykedtek szerencsés partnerére, Pap Ritára. A kölyökképű énekes kezdetben zenekarokban próbálkozott, először a HIT-ben, majd a Fenyő Miklós által alapított Modern Hungáriában játszott. 

A nyolcvanas évek végén ismerkedett meg az Interpop fesztiválon elért sikereinek köszönhetően ekkor már befutott Pap Ritával, akivel könnyed stílusú duetteket énekeltek Modern System néven. Kapcsolatuk nem sokáig maradt szakmai, rövidesen összeházasodtak. Egy fiuk és egy lányuk született. A várt szakmai áttörést meglepő módon a Kuckó Mackó című gyerekdal hozta meg a duónak, így ezután a gyerekközönséget célozták meg. Sajnos sikereik nem voltak tartósak, ezért a pár néhány éve úgy döntött, Ausztriába költözik, ahol azóta is aktívan zenélnek, és saját gyermekműsorukkal szórakoztatják a kicsiket.

Hevesi Tamás

Macsós sármjával és jellegzetesen férfias hangjával Hevesi Tamás a mai napig sok női szívet megdobogtat. A 46 esztendős zenész fiatalabb korában színésznek készült, mivel azonban nem vették fel a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, a sportolásban keresett vigaszt, ahol szép sikereket ért el atlétikában és fociban. Nevét az 1980-ban alapított Névtelen Nulla zenekar tagjaként ismerte meg az ország, legnagyobb slágerük, a Csíkos napernyő még ma is ugyanolyan népszerű, mint annak idején. 

A kalandos természetű énekes a nyolcvanas években végigutazta és végigénekelte a világot, és bármilyen meglepő, sokáig utcai zenélésből élt. Egészen addig, míg 1989-ben Ausztráliában egy milliomos menedzser fel nem fedezte rendkívüli tehetségét, és szerződést nem ajánlott neki. 1994-ben jelent meg első szólóalbuma, az Ezt egy életen át kell játszani, mely óriási sikert aratott. 2000-ben a Sydney felé című dala a magyar olimpiai csapat indulója lett. A tavalyi év különösen mozgalmas volt a zenész számára, hiszen nemcsak legújabb lemeze került a boltokba, de a REAC futballcsapat színeiben vezetőedzőként is kipróbálta magát.

Kovács Ákos

A 41 éves zenész az 1987-ben alakult kultzenekar, a Bonanza Banzai frontembereként szerzett magának országos hírnevet és óriási rajongótábort. A csapatot jellemző, akkoriban még szokatlan stílus a tinédzserek és a huszonévesek körében rekordidő alatt páratlan népszerűségre tett szert, Ákos pedig az új generáció bálványa lett. A Bonanza 1994-es feloszlása óta az énekes szólókarrierje még a korábbinál is sikeresebb, mind a mai napig a hazai könnyűzene meghatározó alakja.

Összesen 14 Mahasz- és számos egyéb díjjal tüntették ki, 2002-ben pedig a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjét is elnyerte. A zenélés mellett videoklipeket rendez, színpadi és tévés produkciókban működik közre, sőt, verseket is ír.

Mindemellett még arra is van ideje, hogy három gyermekének, Mártonnak, Annának és Katának példás apukája legyen.

Képek forrása: szabadfold.hu, elsoemelet.hu, csmudulu.hu, pixter.hu, diabetes20.hu, ulloi129.wordpress.com, akos.hu.

Ezt is szeretjük