Hosszú Katinka mesés estélyit húzott - Gyönyörű volt az Év Sportolója Gálán
Hosszú Katinka az év női sportolója, Shane Tusup az év edzője lett, de nem együtt gáláztak.

hosszu-katinka-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hosszú Katinka az édesapjával, Shane Tusup pedig az édesanyjával jelent meg csütörtök este a hatvanadik alkalommal a Nemzeti Színházban megrendezett M4 Sport - Év Sportolója Gálán. A nőknél Katinkát választották a 2017-es év sportolójának, ezzel hatodszorra bizonyult a legjobbnak, megközelítette a csúcstartó, hétszeres győztes Egerszegi Krisztinát. A háromszoros olimpiai bajnok Iron Lady tavaly a budapesti vb-n két arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet szerzett, a koppenhágai rövidpályás Európa-bajnokságon pedig mind a hat számot megnyerte, amelyben indult.

Hosszú Katinka Szöllősi Györgytől, az MSÚSZ elnökétől az Európai Sportújságírók Szövetségének a kontinens legjobb női sportolónőjének járó díját is átvehette. (A díjazottak teljes listáját képes cikkünk alatt találod.)

- A világbajnokság itthon életem legszebb pillanata, a pályafutásom csúcsa volt, soha nem fogom elfelejteni - mondta beszédében a 28 éves úszó, aki teljesítményéért Tusupnak is köszönetet mondott, szerinte Shane mindig kihozza belőle a legjobbat. 

Az Év Sportolója Gála egyik legmeghatóbb pillanata Shane Tusup beszéde volt, aki az edzők és szövetségi kapitányok összevont kategóriájában győzött. Hosszú Katinka edzője és férje bocsánatkéréssel kezdte a magyarul elmondott szöveget, feleségének pedig megköszönte, hogy akkor is bízott benne, amikor senki más. Közölte, azon dolgozik, hogy igazi példaképpé váljon. Beszéde hallatán Katinka szeme többször is elfátyolosodott, és tapssal jutalmazta a nehéz magyar szöveggel birkózó Tusupot. 

A házaspár a díjátadón nem egymás mellett foglalt helyet, és utána sem mutatkoztak együtt, a gáláról külön távoztak. Interjúkat sem adtak, Hosszú Katinka egyedül az M4 Sporttal tett kivételt. Amikor a riporter megkérdezte, a lezárás a szakmai rész mellett az élete más területére is igaz-e, Katinka szűkszavú választ adott. 

- Nem, mert a pályafutásomra sem igaz, hogy lezárom, tényleg csak arra a rengeteg érzelemre és élményre, ami velem, velünk történt az elmúlt öt évben. Úgy gondolom, hogy mind a ketten elfáradtunk egy picit, úgyhogy egy kicsit visszaveszünk. Próbálunk egy kicsit háttérbe vonulni, ami nem nagyon sikerül manapság. Próbálunk mindketten egy kis időt szakítani külön-külön és együtt is - válaszolta Hosszú Katinka.

- Akkor az egymásra való odafigyelés időszaka jön el? - faggatta tovább a riporter. 

- Mondhatjuk - zárta le a témát Katinka. 

Hosszú Katinka mosolygós és gyönyörű volt estélyi ruhájában az M4 Sport - Év Sportolója Gálán. Képes összeállításunkban megnézheted őt és a férjét is. 

Az év fogyatékos női sportolója: Krajnyák Zsuzsanna.

Az év fogyatékos férfi sportolója: Osváth Richárd.

Az év fogyatékos csapata: női kerekesszékes vívóválogatott (Krajnyák Zsuzsanna, Dani Gyöngyi, Hajmási Éva, Veres Amarilla, Fóris Erika).

Az év fogyatékosokkal foglalkozó edzője: Beliczay Sándor.

Az év magyar gólja (közönségszavazat alapján): Joseph Paintsil (Ferencváros, a Videoton FC ellen).

Az év női labdarúgója: Jakabfi Zsanett.

Az év férfi labdarúgója: Nikolics Nemanja.

Az év csapata - hagyományos csapatsportok: a Győri Audi ETO KC.

Az év csapata - egyéni sportágakban: Tenisz Davis-kupa-válogatott (Balázs Attila, Fucsovics Márton, Piros Zsombor, Borsos Gábor, Gödry Levente).

Az év edzője: Shane Tusup.

Az év női sportolója: Hosszú Katinka.

Az év férfi sportolója: Baji Balázs.

Az MLSZ életműdíjasa: Mészöly Kálmán.

Az MSÚSZ és a MOB életműdíjasa: Balczó András.

Ezt is szeretjük