Hofi Géza egy tévedésnek köszönheti élete utolsó szerelmét – 7 év boldogság jutott nekik
Hofi Géza 1995-ben ismerte meg Ildikót, halála napjáig szerette őt.

hofi-geza-idos
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hofi Géza, az egyik legtehetségesebb magyar humorista kétszer nősült meg. Első feleségével, Vnoucek Margittal, becenevén Gittával 36 évig voltak házasok, amíg az asszony beteg nem lett, és 1995 márciusában örökre lehunyta szemét. Hofi Gézát nagyon megviselte a neje halála, de végül újra rátalált a szerelem, 2000-ben vette nőül Kövér Ildikót. A nála 20 évvel fiatalabb nővel 1995-ben ismerkedett meg, de nem is akármilyen módon - egy tévedés sodorta Hofi útjába az új szerelmét, akit halála napjáig szeretett.

Filmbe illő módon ismerkedtek meg

Hofi Géza özvegye, Kövér Ildikó számára talán a megismerkedésük az egyik legkedvesebb története elhunyt férjéről. Szó szerint a véletlennek köszönhették, hogy egymásra találtak.

kover-ildiko-mti-lakatos-péter-840x560
Fotó: MTI/Lakatos Péter

- Egy téves kapcsolás okán ismerkedtünk meg. Valaki mást hívott, én vettem fel. Megismertem a hangját: "maga a Hofi, a művész?" Elkezdtünk beszélgetni, meghívott estére a színházba, az Élelem bére 800. előadására. Elmentem. Fél tízkor a büfében vártam, egy hatalmas virágcsokorral. De tényleg akkora volt, embernyi, hogy a fejemig ért. Átadtam Gézának, szeretettel – mesélte a Borsnak Ildikó, aki szerint az a hét év, amit Hofi Gézával eltölthetett, maga volt a csoda.

- A né­pek kempingszékeken ültek, várták órákig, hogy jegyet vehessenek rá. Ha az emberekre ilyen hatása volt, akkor rám, gyönge asszonyra, akinek még udvarolt is, milyen hatással lehetett? Hát elolvadtam! De kölcsönösen, hiszen ő meg kapott egy fiatalt. Húsz év volt köztünk, amit sosem éreztem - nyilatkozta a lapnak a 62 éves özvegy, aki borzasztó tragédiaként élte meg, mikor 2002-ben elvesztette a férjét.

- Még legalább egy tízest kapnunk kellett volna, hogy legyen jó még nekünk. Ne tartson ilyen rövid ideig. De ez az idő annyira gazdag volt, hogy még mindig ő tölti be az életem. Az ő szavai, az ő mosolya, az ő simogatása.

Még több fotó Hofi Géza utolsó szerelméről

Képes összeállításunkban még több fotót láthatsz Hofi özvegyéről, Kövér Ildikóról.

Ezt is szeretjük