Hódi Pamelát rejtélyes betegség kínozza - A gyógyszerek sem hatnak rá
Hódi Pamelának ritka betegsége van, ami megnehezíti az életét.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Hódi Pamelához március végén kellett mentőt hívni, ugyanis egy nagyon komoly roham tört rá, írták a hazai lapok. A sztáranyuka a cluster-fejfájás nevű betegségben szenved, mely súlyos tünetegyüttessel párosul. Berki Krisztián volt kedvese a TV2-n futó Mokka ma reggeli adásában mesélt a betegségéről.

Már évek óta gyötri a betegség

Hódi Pamela Pachmann Péternek és Mádai Viviennek elmondta, hogy a cluster egy idegrendszeri betegség. Az arcának bal oldalán jelennek meg a zavaró tünetek. Állítása szerint teljesen eltorzul az arca, van is róla fotója, de nem meri megmutatni senkinek sem, annyira szörnyű a látvány.

- Ilyenkor a szemem bevörösödik, könnyezik, még sírok is, és eldugul a bal orrlyukam. Elkezd fájni az állkapcsom, a mandulám, hátul a fejem. Régen másfél óráig tartott egy ilyen roham, mostanában viszont háromórásak, nagyon megszenvedem.

hódi pamela mokka
Fotó: TV2/Mokka

- Általában a férfiaknál jelenik meg, nekem szakközépiskolás korom óta van, de akkor még nem tudtuk, hogy miért alakult ez ki. Sőt, először azt hittük, hogy biztos ideges vagyok az iskola miatt, fáradt vagyok, fáj a fogam, vagy a szemem rossz. Kivizsgáltunk mindent, de nem volt semmi gond.

Később kiderült, hogy a ritka cluster-betegségben szenved. Hódi Pamelánál pár évente egyszer jöttek ki a tünetek, melyek nagyjából három hétig szinte mindennap gyötörték őt néhány órán keresztül, majd elmúltak. A legutolsó rohama akkor jött ki, miután megszülte Natit, de most újból szenved a tünetektől. A ritka betegségre nem szed gyógyszereket, mert nem hat rá. Állítása szerint nagyon nehéz együtt élni ezzel a betegséggel, mert a cluster-fejfájásra a mai napig nem létezik gyógymód. 

Ezt is szeretjük