Súlyos betegséget diagnosztizáltak a 65 éves magyar színésznél! Kórházban ápolják
Helyey László egy próbán lett rosszul, kiderült, tüdőembóliája van.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy próbán rosszul lett Helyey László Jászai Mari-díjas színművész. Kiderült, nem egyszerű rosszullétről volt szó.

November 23-án lett volna egy premierje Sopronban
Az Új Színház Országjáró Mátyás király című histó­riájában

A 65 éves színész súlyos tüdőembóliával kórházi kezelésre szorul.

Rosszul lett a próbán

Helyey László a Soproni Petőfi Színházban Molnár Ferenc Az üvegcipő című vígjátékára készült, Sipos Lajost játszotta volna. Már a próbák alatt érezte, hogy szervezete legyengült, hamar kifulladt, néha alig kapott levegőt.

A darab múlt csütörtöki sajtóbeszélgetéssel egybekötött nyílt próbáján kénytelen volt bejelenteni, hogy a november 23-i bemutató előtt két héttel visszaadja a szerepet. Azt mondta, sajnálja, hogy nem vehet részt az előadásban, mert mind a karakter, mint a csapat remeknek ígérkezett.

Horányi László színművész, az Esztergomi Várszínház igazgatója vette át a szerepet, Helyeyt a soproni teátrum igazgatója pedig visszavárja a következő évadban egy másik szerepre.

Az Új Színházban az elmúlt hétvégén Mátyás királyt játszotta volna, de ebben a szerepben sem tudott színpadra állni, az igazgató, Dörner György ugrott be helyette.

Kórházban ápolják

Az utóbbi darabnak, az Országjáró Mátyás királynak első vidéki előadására készültek tavasszal, amikor a próbán elesett, és kivizsgálásra küldték. Ekkor derült ki, hogy folt van a tüdején.

A soproni darab próbáján aztán olyan heves légszomj tört rá, hogy a színész megijedt. Május óta húzódott a kezelés, de ekkor tudatosult benne, hogy nincs mit tovább halasztani. Súlyos tüdőembóliával kórházban kezelik, és bár már jobban van, légzését még mindig oxigénmaszkkal segítik - értesült a Blikk.

Fotó: Soproni Petőfi Színház, Új Színház/WPHOTO

Ezt is szeretjük