Hans Zimmer áprilisban Budapesten koncertezik: saját zenekarával és több mint 130 zenésszel lép fel

A Hans Zimmer Live 2022. április 11-én este 8 órakor a Budapest Sportarénába érkezik.

hans-zimmer-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hans Zimmer Oscar-, Golden Globe- és Grammy-díjas zeneszerző 2022. március 11-én kezdte meg európai turnéját, mely óriási sikerrel kezdődött Hamburgban a Barclays Arénában.

A Hans Zimmer Live 2022. április 11-i állomása a magyar főváros, a filmzene rocksztárja este 8 órakor a Budapest Sportarénába érkezik. 

Hans Zimmer Budapesten

A Hans Zimmer Live próbái február elején kezdődtek Los Angelesben, Odesszában, Essenben és Berlinben. A filmzene rocksztárja végre visszatért a nagy show-színpadra, rajongói 16 országban és 29 városban várják türelmetlenül a fantasztikus koncertet, melyen Hans Zimmer saját zenekarával és több mint 130 zenésszel kápráztatja el a nagyérdeműt. Ez az első ilyen nagyszabású, arénás nemzetközi turné a járvány kezdete óta. 

hans-zimmer-live
Fotó: Hans Zimmer Live - Europe Tour 2022/Frank Embacher

Az új produkció megtervezéséhez Hans Zimmer bevonta a legkiválóbb kreatív elméket az amerikai show-bizniszből. John Featherstone világítástervezőt, aki számos nemzetközi rock- és popturnén dolgozott már, a híres Derek McLane-t, akinek legutóbbi munkái közé tartozik a Broadway Moulin Rouge című musicalje, és aki a színpad tervezésért, színpadképért volt felelős, illetve egy másik Broadway-rendezőt, Peter Nigrinit, aki a háttérvetítést tervezte.

Barry Lather koreográfus irányítja a nyolctagú táncegyüttest, és gondoskodik arról, hogy a Hans Zimmer-koncert valódi show-műsorrá váljon. A koncertturné, a színház és az opera legjobb eszközeit és technikáit ötvözve igazán egyedi élményt biztosítanak. A Hans Zimmer Live 2022. április 11-i, budapesti koncertjére jegyek itt válthatóak

hans-zimmer-live-2022
Fotó: Hans Zimmer Live - Europe Tour 2022/Frank Embacher

Hans Zimmer mögött több mint kétszáz zenei projekt áll, amelyek összesen több mint 28 milliárd dollár bevételt hoztak a világ jegypénztáraiban. Elismerésekkel és díjakkal halmozták el: egy Oscar-, három Golden Globe-, három Grammy-, egy American Music Award és egy Tony-díj tulajdonosa. 

Lenyűgöző szerzeményei közé tartozik a Gladiátor, Az őrület határán, a Lesz ez még így se, az Esőember, Christopher Nolan Batman-trilógiája, az Eredet, a Thelma és Louise, A Sólyom végveszélyben vagy Az utolsó szamuráj. Miután korábban együtt dolgoztak a kritikusok által elismert 12 év rabszolgaság című drámán, az elmúlt években Steve McQueen rendezővel elkészítette a Nyughatatlan özvegyeket. A Szárnyas fejvadász 2049 című film zenéjét Benjamin Wallfisch közreműködésével szerezte, Christopher Nolan Dunkirk című filmjéért Oscar-, Grammy-, Golden Globe-, BAFTA- és Critics' Choice Award díjra jelölték. 

hans-zimmer-live-koncert
Fotó: Hans Zimmer Live - Europe Tour 2022/Frank Embacher

2021-es filmjei között szerepelt a Nincs idő meghalni című James Bond-film és Denis Villeneuve Dűnéje - az utóbbi számos elismerést kapott, többek között megkapta a harmadik Golden Globe-díját, BAFTA- és Critics Choice Award díját, továbbá Grammy-jelölését. 

Hans Zimmer életre szóló álma volt a Dűne zenéjének megkomponálása. A saját határait tologatva hónapokat töltött új hangzások megalkotásával, új hangok meghatározásával, létrehozásával és keresésével. A főleg női hangokra épülő mesteri partitúra lélekfelemelő és magával ragadó. Közelgő megjelenései közé tartozik a nagyon várt Top Gun: Maverick.

Cover-fotó: Hans Zimmer Live - Europe Tour 2022/Frank Embacher

Ezt is szeretjük